Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Blog | FIT FOR YOU

2012. Május 29. 09:47, kedd

ZSÍRBÓL FOGYNI? IGEN! Csak és kizárólag!

ZSÍRBÓL FOGYNI? IGEN! Csak és kizárólag!

Amikor fogyásról beszélünk, mert a mérleg kevesebbet mutat, sajnos még egyáltalán nem biztos, hogy jó úton járunk. A kulcsszó jelen esetben, a testösszetétel.

Amikor fogyásról beszélünk, mert a mérleg kevesebbet mutat, sajnos még egyáltalán nem biztos, hogy jó úton járunk. A kulcsszó jelen esetben, a testösszetétel. Hiszen egyáltalán nem biztos, hogy a testzsírszázalékunk is csökkent.

Sajnos a kilók száma nem tükrözi objektíven a tényeket!

Hogy megértsd, képzelj magad elé egy kb.100 kilós férfit. Milyennek látod? A szám nagysága miatt valószínüleg szép nagynak....és lehet, hogy van egy kis pocakja is. Ugye? De ha mondjuk elképzelünk egy másik férfit, aki nagyon sportos, hatalmas izmokkal, akkor kicsit átrajzolódik a kép előtted. Pedig mind a ketten 100 kilót nyomnak. Csak az első férfinek mondjuk 38% a testzsírszázaléka, a másodiké pedig mondjuk csak 9%. Jelentős a különbség.

Ismerek olyan nőt, aki közel 70 évesen ugyanolyan testsúllyal rendelkezik, mint lánykorában. Viszont nem pont úgy néz ki, mint 20 évesen. Miért? Mert alapvetően megváltozott a testösszetétele.

Sajnos, az életkor előrehaladtával 25-30 éves kor felett akár évi 15-20 dkg izomszövetet is veszíthetünk. És még ha nem is változik a testsúly, a helyét valami más elfoglalja. Sajnos ez a más a zsírszövet.

Visszatérve tehát, a fogyást kontrolálni leginkább olyan mérleggel lehet, amelyik a testösszetételt is mutatja. Akkor biztosak lehetünk az eredményben. Sajnos a hirtelen fogyás biztos, hogy nem elsősorban, vagy nem csak zsírszövetből történik!

Címkék: változás

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. December 02. 16:02, péntek | FIT FOR YOU

Gyertek, mozogjunk együtt!

[TINIFITNESZ] a Fiti-ben

2016. December 02. 16:00, péntek | FIT FOR YOU

Mélyülj el a testmozgásban!

Ha egy igazán intenzív, pörgős edzésre vágysz, amely kimozdít a komfortzónádból, és feltölt energiával, akkor ezt neked találták ki.

2016. Június 09. 11:26, csütörtök | FIT FOR YOU

Újra taposhatjuk a padokat

Megérkezett a Funkcionális step