Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Cégregiszter | Egészség, életmód

Füle tanya - CLKSE

2700 Cegléd, Nagypál dűlő 13.

Lovaglás, szabadidő, gyermekprogramok a Füle-tanyán!

A Ceglédi Lovaskör SE. 2013 áprilisában alakult meg a Nagypál dűlői Füle-tanyán.

Vállalkozásunk alapelveként azt valljuk, hogy a lovassport nem pusztán szabadidős tevékenység, hanem egy olyan életforma, amely gyermekkortól késő időskorig bárki számára eredményesen gyakorolható. A lóval való foglalkozás komoly nevelőértéke jótékony hatással van a személyiségfejlődésére, az általános életvitelre és kiemelt jelentőséggel bír az egészség megőrzésének területén. A mindennapi stresszel teli, rohanó világban tehát a lovaglásnak számtalan olyan pozitív hatása van, amellyel minden természetet és lovakat kedvelő embernek érdemes élni.

PROGRAMOK

Színes programjainkat úgy állítottuk össze, hogy akár az egyéni vendégeink, akár a csoportosan hozzánk érkezők megtalálják a számukra legkellemesebb elfoglaltságot.

Pusztabusz

Három „kétlóerős” pusztabusszal (25-30-35 fős ponyvás járművekkel) vállalunk a városban történő KOCSIKÁZÁST, lovas hintós túrákat és szerenádok szervezését.

Osztálykirándulás-Csikósbemutató

Osztálykirándulások, táborok, szakkörök helyszíneként nem csupán természetközeli élményeket szerezhetnek a gyerekek, de a diákok környezeti neveléséhez, az egészséges, sportos életmódra való igény kialakításához is hozzájárulhat a Füle-tanyai látogatás.

Az ismeretek elmélyítéséhez, szakkörök elméleti oktatásához, erdei iskola jellegű foglalkozások, projektnapok megtartásához egy színvonalas KLUBHELYISÉG áll rendelkezésünkre. A kisgyermekek aktív pihenését pedig egy 1.500 m2-es füves játszótér biztosítja, ahol igény szerint „Pusztaolimpiát” is tartunk. Az étkezések megoldásához melegítőkonyhánkat és bográcsozási lehetőségünket is igénybe lehet venni.

Állatsimogató

A tanyán mintegy kétszáz különböző fajú, fajtájú és életkorú állatot tartunk, köztük számos őshonos állatfajt is megismerhetnek a gyerekek. A kis látogatók segítségét nagy örömmel vesszük az állatok ellátásában, gondozásában, kukoricamorzsolásban és darálásban, akik így elsajátítják a felelős állattartás alapjait.

Lovaglás

Természetesen fő profilunk a LOVAGLÁS. Képzett, gyermekbarát lovainkon bárki kipróbálhatja magát. Kínálatunkban szerepel tudásszinttől és életkortól függően vezetőszáras pónilovaglás és futószáras lovaglás, osztálylovaglás, terep és túralovaglás, díjugrató és díjlovagló edzés.

Aki úgy gondolja, hogy csak lazítani szeretne, vagy hozzátartozóját elkísérni egy kellemes, természeti értékekben bővelkedő terepen, az lovas kocsin megteheti ezt is.

Lovastábor

A szünidőben különböző turnusokban lovastábort szervezünk, ahol 5 napon keresztül izgalmasabbnál izgalmasabb programok várják a gyerekeket. A lovaglás mellett aktív programokkal készülünk:

 • lovaskocsikázás
 • kisállatsimogató
 • túrák a Gerje mentén
 • képességfejlesztő játékok
 • kézműves foglalkozás

A foglalkozásokat szakképzett lovasoktató, lovastúra vezető és pedagógusok végzik.

Érdeklődni: 06 (20) 239 5521; 06(70) 431 6659


Ne maradj le semmiről, kövess minket a facebookon is!

Fotók

Füle tanya - CLKSE
Füle tanya - CLKSE
Füle tanya - CLKSE
Füle tanya - CLKSE
Füle tanya - CLKSE
Füle tanya - CLKSE
Füle tanya - CLKSE
Füle tanya - CLKSE
Füle tanya - CLKSE
Füle tanya - CLKSE
Füle tanya - CLKSE

Szolgáltatások, tevékenység, termékek

 • lovaglás
 • kocsikázás
 • csikós bemutató
 • állatsimogató
 • születésnap a Kópé-kuckó Játszóházzal
 • osztálykirándulás
 • lovastábor

kapcsolat

Térkép