Városlista
2024. július 8, hétfő - Ellák

Hírek

2013. Április 30. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: pest megyei katasztrófavédelmi igazgatóság

Szén-monoxid-érzékelők átadása Cegléden

Szén-monoxid-érzékelők átadása Cegléden

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által vásárolt, a Pest Megyei Területi Tűzmegelőzési Bizottság döntése alapján, 54 db szén-monoxid-érzékelő készüléket osztott ki a Cegléd Katasztrófavédelmi Kirendeltség. 2013. április 30-án, a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal I. emeleti dísztermében, a kirendeltség illetékességébe tartozó települések állami fenntartású közintézményei számára ünnepélyes keretek között történt meg a készülékek átadása.
A rendezvényen jelen volt a Cegléd Járási Hivatal vezetője, az érintett települések polgármesterei, közbiztonsági referensei, valamint az intézmények vezetői.

Tóth László tűzoltó őrnagy, kirendeltség-vezető, nyitóbeszédében felhívta a figyelmet a téli időszak jellemző veszélyforrására, a szén-monoxid-mérgezésre, elmondta, hogy az elmúlt évben is emelkedett a mérgezések száma, így kiemelt figyelmet kell fordítani a megelőzésre. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság feladatszabása alapján a kirendeltség felmérte a közintézményeket és szakmai szempontok alapján választotta ki azt az ötvennégy intézményt, melyek fokozottan veszélyeztetettek.

Nagy Tibor tűzoltó alezredes, a hatósági osztály vezetője tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy az érzékelő készülékek felszerelése mellett mire kell fokozottan figyelni, a balesetek elkerülésének érdekében, többek között a tüzelő-, fűtőberendezések karbantartására, a tüzeléstechnikai készülékek ellenőrzésére is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 03. 11:53, szerda | Helyi

Ünnepi jazzsession a moziban

2024. Június 28. 11:59, péntek | Helyi

Hamarosan a végéhez ér a beruházás

2024. Június 25. 15:50, kedd | Helyi

Hamarosan költöznek

2024. Június 19. 16:07, szerda | Helyi

Táncgálát rendezett a Várkonyi iskola