Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Június 28. 11:59, péntek | Helyi
Forrás: cegled.hu

Hamarosan a végéhez ér a beruházás

Hamarosan a végéhez ér a beruházás

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium felújítása. Hétfőn kezdődik meg a beruházás műszaki átadás-átvétele. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az eszközök nagy része már a Törteli úti épület raktárában várja, hogy a gimnázium visszaköltözzön a megújult Rákóczi úti épületbe. A gimnázium rekonstrukciója 2022 nyarán vette kezdetét. A beruházás oly módon került ütemezésre, hogy a 2024/25-ös tanévkezdésre a pedagógusok és diákok visszaköltözhessenek az impozáns, megújult épület falai közé.

(Fotó: Szokolai Attila)

A Pártos Gyula tervei alapján épült oktatási intézmény rekonstrukciója során megújultak az épület külső homlokzatai, a tetőfedés, bádogos munkák, lécezés cseréjére került sor, az épület hátsó lépcsőházai feletti két torony az eredeti terveknek megfelelő geometriában visszaállításra került. Talajnedvességgel szemben szigetelésre került az épület, a homlokzati és belső nyílászárók cseréjére került sor. Az örökségvédelmi szempontból értékes nagy méretű nyílászárók felújításra kerültek. Az udvarban található tornatermi szárny építészeti megjelenése megújult, új homlokzati megjelenést kapott, új pvc tetőszigetelés készült. Az épület lapos tetejére kerülő napelemek gondoskodnak megújuló energiaforrás biztosításáról.

A 125 éves tanintézmény felújítása keretében az épület új gépészeti, elektromos és gyengeáram rendszert kapott. Az épület tartószerkezetei a szükséges helyeken megerősítésre, módosításra kerültek. Új lift és akadálymentes rámpa került kialakításra, a padlástérben hőszigetelt gépészeti helyiségek létesültek. Az épület valamennyi külső és belső burkolata megújult. A tervezés során a meglévő épület helyiségeinek elrendezése és rendeltetése nem változott, csak a lift beépítésével összhangban módosult. Az épületben új tűzjelző, riasztó és informatikai rendszer épül ki, továbbá a meglévő falitűzcsap rendszer kibővítése történik meg. Az oktatás színvonalának javítása érdekében a Kormány május 31-én új bútorzat, informatikai- és sporteszközök beszerzéséről is döntött a gimnázium számára.

Fotó: Szokolai Attila

Szöveg: cegled.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 12:35, kedd | Helyi

80 évvel a deportálás után

2024. Július 12. 11:36, péntek | Helyi

Virtuális kormányablakok is lesznek

2024. Július 12. 11:21, péntek | Helyi

Ceglédre látogatott a zsűri

2024. Július 12. 11:19, péntek | Helyi

Közútkezelői tájékoztatás - Kender utca