Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2013. Április 17. 17:31, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Rátóti Zoltán - Csodalépés

Rátóti Zoltán - Csodalépés

Interjú városunk szülöttével.

Számos színpadi és filmes szerepei után Rátóti Zoltánnak nem csak alakításait, de hangos könyvei és szinkronszerepei nyomán hangját is jól ismerhetjük. Most azonban lehetőségünk lesz még jobban megismerni azt.

Rátóti Zoltán színházi és egyéb elfoglaltságai mellett tudvalevően szeret zenélni. Művészemberként a zene, mint alkotótevékenység, szerves része életének és mindennapjainak. A Neil Young Sétány nevű zenekarnak a mai napig is oszlopos tagja, és ha tehetné, több időt töltene gitározással is.

A Jászai Mari-díjas színész, akit nem is olyan régen – a Színházi Világnapon – Vámos László díjjal is kitüntettek, újabb „fába vágta fejszéjét”. Az egy személyben színész, zenész és színházigazgató ezúttal egy önálló lemezzel készül a közönség elé állni. Az új lemezről pedig magát Rátóti Zoltánt kérdeztük.


A lemez a Csodalépés címet kapta, ami nem véletlen, hiszen, ahogy azt a színész is elmondta a lemez megszületését több éves előkészületi munka előzte meg. Régóta érett már a lemez gondolata, s most valóságos csoda, hogy megszületett.

Új szólólemezét zeneszerzőként is teljes egészében az ő neve jegyzi. A dalszövegeket Müller Péter Sziámi írta, a hangszerelésről Juhász Gábor gondoskodott, aki elektromos gitárral Restás Gergő pedig a ritmushangszerekkel teszi különlegessé a produkciót. A koncert különlegessége, hogy a valóságostól az idézőjelesig bontakoznak ki a szerepek és a lelkiállapotok: a férfi, aki utat keres; a színész, aki hangot keres. A Casablanca Humphrey Bogartja, a szamuráj, a cowboy, a ló és a lovas, a gyengéd és a szilaj, a komédiás és a drámai hős, a tépelődő és a templomépítő egymás után, de egységes egészként szólalnak meg a koncerten – írják róla több internetes portálon.

A lemezbemutató koncertre május 09-én kerül sor a Nemzeti Színház – Gobbi Hilda Színpadán.

A színész, kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy új lemezével a ceglédi közönség előtt is szívesen megmutatkozna, amennyiben kap rá lehetőséget, hiszen mindig szívesen jön haza szülővárosába.

Ahogy Rátóti Zoltán elmondta, szülővárosára mindig jó szívvel gondol vissza. 18 éves koráig élt Cegléden, így városunk terei, az épületei mind-mind ifjúságának szép emlékeit idézik vissza. Mivel szülei a mai napig itt élnek, ezért időről időre visszalátogat hozzánk, de mint mondta, ha csak tehetné, gyakrabban jönne Ceglédre.

fotó: Vígh István Ádám

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 28. 11:59, péntek | Helyi

Hamarosan a végéhez ér a beruházás

2024. Június 25. 15:50, kedd | Helyi

Hamarosan költöznek

2024. Június 19. 16:07, szerda | Helyi

Táncgálát rendezett a Várkonyi iskola

2024. Június 05. 10:35, szerda | Helyi

Hangszerbemutató