Városlista
2024. július 5, péntek - Sarolta, Emese

Hírek

2013. Április 22. 14:23, hétfő | Helyi
Forrás: infoCegléd

Idén sem marad bor nélkül a város

Idén sem marad bor nélkül a város

Idén is megválasztották a Város Borát.

Cegléd Város Önkormányzata, valamint a Cegléd és Vidéke Unghváry László Borrend idén 8. alkalommal hirdette meg a már jól ismert Cegléd Város Bora Versenyt.

A vörös, ill. fehér bor kategóriában meghirdetett versenyre kizárólag ceglédi borászatok-pincészetek, boronkénti minimum 1 000 palackos készlettel rendelkező borait nevezhették. A versenyre idén is többségében fehérborokat neveztek. A nyolc fehérbor mellett két vörösbor és egy rozé indult az íz próbán.


A legjobb borok kiválasztását városunk megbecsült polgáraiból álló ideiglenesen verbuvált zsűrire bízták, akik nagy gonddal kóstolgatták a címkéjüket elrejtő palackok tartalmát. A teljes íz élmény érdekében a finomabbnál-finomabb nedűket igazi sajtkülönlegességekkel egészíthették ki a meghívott vendégek.

A zsűrizésben és a verseny lebonyolításában ezúttal is Simon Ernő, borrend nagymester segédkezett, aki szakértelmét igyekezett megosztani borkedvelő közönségével.

A jelenlévők egyöntetű döntése alapján megszületett a végeredmény is, amely a következőképpen alakult. Mindkét kategóriában a Klément Családi Borászat győzedelmeskedett.

Fehér bor kategóriában a cserszegi fűszeres, vörösbor kategóriában pedig a borászat cabernet sauvignon-ja kapta a legtöbb elismerést.

A díjak ünnepélyes átadására a VI. Bor- és Laskafesztivál rendezvényen kerül sor június 22-én.

Az eredményhirdetést követően a meghívott vendégeket az AB Duó szórakoztatta az esthez illő hangulatos zenei aláfestéssel.

fotó: Szokolay Attila

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 03. 11:53, szerda | Helyi

Ünnepi jazzsession a moziban

2024. Június 28. 11:59, péntek | Helyi

Hamarosan a végéhez ér a beruházás

2024. Június 25. 15:50, kedd | Helyi

Hamarosan költöznek

2024. Június 19. 16:07, szerda | Helyi

Táncgálát rendezett a Várkonyi iskola