Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2013. Április 10. 17:51, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Elkezdődött a kátyúzás

Elkezdődött a kátyúzás

Folynak a munkálatok a város útjain

Véget ért a hosszúra nyúlt tél, elkezdődött a város útjainak a kátyúzása. A munkálatokat eredetileg márciusra rendelte meg az önkormányzat, az időjárás miatt azonban akkor nem lett volna érdemes, és nem is lehetett volna elkezdeni az utak javítását.

Február végén már lehetett tudni, hogy hol és mennyire rongálódtak meg az utak a télen az időjárástól és a síkosságmentesítés érdekében kiszórt sótól. Az önkormányzat ennek ismeretében 15 millió forint értékben rendelte meg a kátyúzási munkákat, ami a héten végre el is kezdődhetett. A közbeszerzési pályázaton korábban kiválasztott vállalkozó és alvállalkozója is azt javasolta ugyanis, hogy amíg ennyi csapadék hullik, addig fölösleges pénzkidobás lenne hozzálátni az aszfalthibák megjavításához.

Legjobban a Rákóczi út burkolata rongálódott meg. Ennek javítását a hétvégére ütemezik, hogy minél kevésbé akadályozzák a munkálatokkal a forgalmat. A Szent Imre herceg utca, a Kossuth tér, a Szív utca és a város más útjai sorban válnak újra biztonságosan járhatóvá.

Az utak javítására és a vízelvezető rendszer karbantartására idén összesen 40 millió forintot különített el az önkormányzat. Ha azonban ez a pénz nem lesz elég, a lehetőségekhez mérten kiegészíthetik a keretet. Teljes útburkolat cserére, illetve új utak építésére idén nem lehet számítani.

A város belterületén 97 kilométer hosszú aszfaltút fut, ezek egy része – például a Széchenyi út, a Felszegi út vagy a Pesti út nem a városi önkormányzathoz tartozik, így a fenntartása a Magyar Közút Zrt. feladata. A város 43 kilométer hosszú kiépítetlen útjának karbantartására 2,5 millió forint áll rendelkezésre, a munkákat szintén az időjárás függvényében tudják elkezdeni.

Szokolay Attila
fotó: Töreki Zsolt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 28. 11:59, péntek | Helyi

Hamarosan a végéhez ér a beruházás

2024. Június 25. 15:50, kedd | Helyi

Hamarosan költöznek

2024. Június 19. 16:07, szerda | Helyi

Táncgálát rendezett a Várkonyi iskola

2024. Június 05. 10:35, szerda | Helyi

Hangszerbemutató