Városlista
2024. július 5, péntek - Sarolta, Emese

Hírek

2013. Április 23. 09:32, kedd | Helyi
Forrás: mti/időkép

Cegléd is megmozdult

Cegléd is megmozdult

Néhány beszámoló a hajnali rengésről

Kedden éjjel fél 1 előtt pár perccel 4.8-as magnitúdójú földrengés rázta meg az országot. Többen a szabadba menekültek.

Az elsődleges vizsgálatok szerint a legtöbb kárt a Heves megyei Tenk településen okozta az éjszakai földrengés, itt mintegy ötven ház károsodott valamilyen mértékben. Cserepek hullottak le, kémény rongálódott meg, több épületen repedések jelentek meg, egy lakásban pedig a melegvíztároló kiszakadt a helyéről. Személyi sérülésről nem érkezett bejelentés - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden reggel az MTI-vel.

A hajnali földmozgás Cegléden és környékén is észlelhető volt. A szokatlan jelenségre többen felriadtak.

Néhány beszámoló az időkép facebook oldaláról:

"Albertirsa - itt is éreztem. Majd frászt kaptam. Igen, ahogy József is írta - valami morgós/brummogós hang, aztán jött a folyamatosan erősődő rezgés, falról kép potyogás, aztán vége lett" - írta Felker Gáborné Krisztina.

"Cegléden is érezhető volt, először azt hittem tehervonat, de mikor elkezdtek a bútorok is recsegni akkor már sejtettem hogy ez földrengés." – szentpet

"Újszilvás: A halk moraj meg a rázkódás nem volt gyanús elsőnek mondván biztos valami teherautó... de mikor jött a jellegzetes "hullámzás" akkor rögtön tudtam mi mert ugye már másodjára sikerül tapasztalnom életemben hogy bizony milyen érzés a földrengés. De ha alszok akkor szerintem észre sem veszem. De sajnos nem tudtam aludni, ezekután meg pláne nem..." – Ikarus280

Voltak utórengések is (7:50): A rengést követő órákban megfigyelhető volt néhány kisebb utórengés, melyek mérete a 2-es magnitúdó közelébe esett - számolt be az MTA CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium Facebook-oldalán.

Legutóbb 2013. február 16-án mértek Magyarországon földrengést, akkor a Richter-skála szerinti 3,5-es erősségű rengés volt este negyed hét után a Heves megyei Füzesabony térségében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 03. 11:53, szerda | Helyi

Ünnepi jazzsession a moziban

2024. Június 28. 11:59, péntek | Helyi

Hamarosan a végéhez ér a beruházás

2024. Június 25. 15:50, kedd | Helyi

Hamarosan költöznek

2024. Június 19. 16:07, szerda | Helyi

Táncgálát rendezett a Várkonyi iskola