Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. Február 11. 09:14, péntek | Helyi
Forrás: InfóCegléd

Az EU soros elnökség ceglédi vonatkozása

Az EU soros elnökség ceglédi vonatkozása

Február 07-én ünnepélyes keretek között forgalomba bocsátották az EU soros elnökség alkalmából tervezett bélyeget, melyet Kármán Orsolya ceglédi iparművész tervezett. A rendezvény a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban került megrende

Az ünnepélyes forgalomba helyezésen részt vett Győri Enikő, a Külügyminisztérium uniós ügyekért felelős államtitkára; dr. Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkára;Robák Ferenc, a magyar EU-elnökség operatív ügyeinek kormánybiztosa és Schmidt Pál, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója.

A 90 forint névértékű forgalmi bélyeg fő motívuma az elnökség – kézírást idéző – hivatalos logója. "A bélyeg mindennapi forgalomban lesz, célja, hogy használatával minél többen megtudják, hogy Magyarország tölti be az EU elnökségi tisztét" – mondta Schmidt Pál a Magyar Posta vezérigazgatója a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban tartott ünnepélyes bemutatón.
A bélyeg érdekessége, hogy az Európai Unió történetében első alkalommal született olyan elnökségi logó, amelyet eltérő nemzeti színekkel három egymást követő elnökség, Spanyolország, Belgium és Magyarország is használt, illetve használ. Az összekötött „e” és „u” betűkből álló logó az EU és polgárainak egységét, a szolidaritást és a harmonikus kapcso¬latokat szimbolizálja.
"A bélyeg az adott ország kulturális névjegye, a magyar EU-elnökség tiszteletére megjelentetett forgalmi bélyeget is ebben a szellemben terveztem" – magyarázta Kármán Orsolya az eu2011.hu kérdéseire válaszolva."Az igazi kihívás ebben az volt, hogy miként jelenjen meg a logó magán a bélyegen és a 36 bélyeges bélyegíven" – érzékeltette a feladat lényegét az iparművész.

Egy szép bélyeg messze viheti az ország elnökségi szerepvállalásának hírét” – fogalmazott köszöntő beszédében Nyitrai Zsolt, a Közlekedési, Távközlési és Energiaügyi Tanács távközlési formációjának elnöke. Az államtitkár arra kért minden kormányzati szereplőt, hogy a magyar EU-elnökség ideje alatt a hivatalos küldemények postázásánál az újonnan kibocsátott EU-bélyeget használják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására