Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Blog | Life Coach

2015. Június 25. 15:46, csütörtök

Hogy zajlik tehát egy Coaching Ülés?

Hogy zajlik tehát egy Coaching Ülés?

Így képzelted?

Általában az ismeretlent, az újat legtöbben kicsit szkeptikusan fogadjuk.
Nehezen tudjuk beleélni magunkat egy olyan valamibe, amiben nem volt még részünk.A bizonytalanság mindig valamiféle bizalmatlanságot okoz és nem merünk belevágni sokszor.


Oszlassuk el ezt a bizonytalanságot:

Hogy zajlik tehát egy Coaching Ülés?

Először is van egy 20-30 perces találkozó, amin az Ügyfél és a Coach „megnézik” hogy tudnak e együtt dolgozni, megbeszélik a folyamat menetét, a találkozások gyakoriságát, időtartamát.

Az első Coaching ülésen beszélgetéssel, rövid feladattal feltérképezik az Ügyfél aktuális élethelyzetét, s annak problémáit. A következő ülés általában a célállításról szól, vagyis arról, hogy mit is szeretne valójában az ügyfél, amire a megoldását nem találja.Az ülések alkalmával sokszor kap az Ügyfél úgynevezett Házi Feladatot, ami otthoni továbbgondolásra készteti, ezáltal is biztosítva a Coaching folyamatát.

Sokszor jönnek felszínre az Ügyfelet mélyen érintő kérdések, amikre való rádöbbenés gyötrődéssel is járhat. Az igazi változás néha fájdalommal jár, s a nagy győztesek maguk is sokszor voltak lent életükben.



Természetesen az egész folyamat egyéni, mindig az adott Ügyféltől és hozott problémájától függ, hiszen csakis Ő a fontos az üléseken.
Ebből következően lehet, hogy valakinek 1 alkalom elég a „megoldására”, van, akinek viszont összetettebb a helyzete, s ilyenkor 10 alkalomra is szükség lehet.
Soha nem a találkozások száma a fontos a Coach számára, hanem az hogy az Ügyfél valóban megtalálja saját megoldását és elégedett legyen.

Az ülések közötti időszakokban zajlik a feldolgozás folyamata az Ügyfélben néha nem is tudatosan.Igazi visszajelzés a Coach számára mikor szemmel látható az a pozitív hangulati változás, amivel az Ügyfél az ülésekre érkezik. Ugyanez természetesen szóban, skype-on és telefonon is nagyon érezhető.

A Coaching folyamat lezárása az utolsó ülés végén történik, amikor is összefoglalja a Coach az elért eredményeket a jövőre vonatkozó további feladatokat, biztosítva ezzel hogy az elért eredmények tartósak legyenek.

A Coach és az Ügyfél kapcsolata ettől még nem kell, hogy megszakadjon. Az ügyfél életének adott szakaszában bármikor számíthat az „edzőjére”.

Azt gondolom, ha akárki megtapasztalja a Coaching igazi erejét, rájön, hogy szinte mindenkinek szüksége lenne egy Coachra legalábbegyszer az életében.”

Kellemes Nyaralást Kívánok Mindenkinek!

Szerző: Takács Viktória


www.lifecoachtv.hu

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2015. Június 08. 16:41, hétfő | Life Coach

Miért éppen Coachoz forduljunk, ha elakadtunk életünk valamely területén?

A válasz lehetne nagyon egyszerű is, mert ez működik.

2015. Május 20. 14:10, szerda | Life Coach

Mi is az a Coaching?

Tegyük tisztába a dolgokat