Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2017. Október 21. 10:29, szombat | PR

Zsírfogók és zsírleválasztók igazi profiktól

Zsírfogók és zsírleválasztók igazi profiktól

A szennyvizek előtisztítására (éttermi, élelmiszeripari, húsüzemi, pékségek) az MSZ EN 1825szabvány szerinti tartályos hordalék- és zsírleválasztó berendezéseket ajánlják.

A zsírfogók akár egyedi méretben is elérhetőek a megrendelő igényének megfelelően. A Parco C az MSZ EN 1825 szabvány szerint készült vasbeton tartályos hordalék- és zsírleválasztó berendezések.

Az EU-s, illetve a vonatkozó magyar előírások szerint növényi és állati olajokkal és zsírokkal szennyezett vizeket a közcsatornába történő bevezetés előtt meg kell tisztítani. A zsírleválasztó berendezés a hordalékot, felúszni képes zsír- és olajszármazékokat, szennyező anyagokat visszatartja. A berendezés, amely a fizikai fázisszétválasztás elvén működik, vízzel feltöltött állapotban végzi el a feladatát. A vízben, amely nyugalmi állapotban van, zajlik le a felúszás és ülepedés. Az elvezető pipacső helyzete miatt kerülnek visszatartásra a felúszó anyagok, a csatornához képest jelentősen kiszélesedett helyzetben a víz áramlási sebessége lecsökken, így az ülepedő anyagok kiválása elérhetővé válik.

Számos előnye van a berendezésnek, például könnyen szerelhető, gépjármű forgalom alá telepíthető, talajvízbe lehelyezhető, méretezés szerint horgonyozható le.

A Parco P az MSZ EN 1825 szabvány szerint készült, amely műanyag tartályos hordalék- és zsírleválasztó berendezés. Az előírások értelmében a közcsatornába történő bevezetés előtt az állati és növényi olajokkal/zsírokkal terhelt szennyvizeket hordalék és zsírleválasztón keresztül kell vezetni.A Parco P előnyeihez tartozik, hogy kézzel mozgathatóak, épületen belül szabadon felállíthatóak, a kiegészítő egységekkel az üzemeltetés egyszerűsíthető. A víz elvezetése pipacsövön keresztül történik a műtárgyból a csatorna felé. A műtárgy fenéklemezének közeléből vezeti el a cső a már előtisztított vizet. Búvónyílásokon át történik aberendezések kezelése, amelyek megfelelő méretűek, a berendezések felső síkján kialakított nyílások. A különböző eljárások során keletkezett szaghatások miatt a szállító külön kérésére akár szagzáró fedlapokkal is elláthatják a berendezést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 14:19, szerda | PR

K&H: megindultak a magyar turisták, egyre népszerűbb a mobilos megoldás

már 11 százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

2024. Július 09. 11:57, kedd | PR

K&H: sokkal nagyobb drágulást érzékelnek a fiatalok

a 19-29 évesek szerint 18 százalékos volt a májusi infláció, szemben a 4 százalékos tényadattal

2024. Július 05. 13:34, péntek | PR

K&H: a csalók a vakáció alatt is célba vehetik a gyerekeket

a biztonságos bankolás alapelveit épp úgy el kell sajátítani, mint a közlekedését

2024. Június 19. 15:29, szerda | PR

Csokoládégyárat őriznek és takarítanak

Többkörös pályázaton ismét el nyerte a szerencsi és a miskolci Nestlé gyártelepek takarítását, biztonsági őrzését és a létesítmények külterületeinek gondozását a Jánosik és Társai Kft.