Városlista
2022. január 20, csütörtök - Sebestyén

Hírek

2021. December 05. 11:11, vasárnap | PR
Forrás: (X)

Zavar a kültéri lámpa? Használj tetőablak árnyékolót!

Zavar a kültéri lámpa? Használj tetőablak árnyékolót!

A tetőtéri lakásoknak sok előnye és különleges hangulata van. Ugyanakkor vannak kényelmetlenségei is. Például a ferde síkban álló ablakokra szinte lehetetlen függönyt tenni.

Ezt a gondot tudja megoldani a tetőablak árnyékoló.

A tetőtéri ablakok rengeteg fényt engednek be, jóval többet, mint a normál ablakok, mivel közvetlenül éri a felületüket a fény. Ez egyrészt egy rendkívül élhető életteret teremt, mivel a természetes fény nagyban hozzájárul az életminőségünkhöz egy térben. Ugyanakkor az árnyékolás problémát jelent. Szerencsére már sokféle tetőablak árnyékoló van már forgalomban, amiből válogathatunk. Összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

Mi a tetőablak árnyékoló?

Alapjában véve a tetőablak árnyékoló egy roló, amit a tetőablakra tudunk erősíteni, hogy megfelelő takarást adjon, ha éjszakára sötétet varázsolnánk a hálószobába, vagy éppen a nyári nap melegétől védjük a lakást.

Egy átlagos rolóval ellentétben azonban a tetőablak árnyékolók sínben futnak, így a tetőablak síkjához illeszkednek és a súlyuk nem húzza le az anyagot. Ezáltal adnak tökéletes zárást és takarást annak mértékében, hogy mennyire fényzáró anyagból készültek.

A tetőablak árnyékoló sokféle kivitelben készülhet. Lehetnek teljesen fényzáró anyagból, illetve csak bizonyos mértékig fényt záró anyagból. Készülhetnek egyszínű vagy mintás kivitelben, így minden lakáshoz megtaláljuk a megfelelő tetőablak árnyékolót.

Tökéletes kényelem

Azon túl, hogy esztétikailag megfelelő darabot választunk, érdemes arra is figyelni, hogy olyan tetőablak árnyékolót használjunk, ami kényelmes. A minőségi tetőablak árnyékolók fokozatmentesen állíthatóak, így pontosan meg tudjuk határozni, hogy mennyi fényt szeretnénk beengedni a lakásba.

Ezen túlmenően pedig vannak olyan tetőablak árnyékolók, amik egy beépített motorral nyithatóak és zárhatóak. Ezek olyan esetben rendkívül hasznosak, ha a tetőtéri ablak magasra van beépítve, ahol nehéz elérni, de akkor is segíthetnek, ha a gyerekszobában elkerülnénk, hogy a gyerekek folyamatosan rángassák.

Gondolkodj előre

A tetőablak választásakor érdemes előre gondolkodni és már jó előre eldönteni, hogy milyen tetőablak árnyékolót szeretnénk. Időnként akcióban is lehet kapni a tetőablak mellé, így még praktikusabban és gyorsabban be tudjuk szerezni. Ha később gondoljuk meg magunkat sincs veszve semmi, hiszen a tetőablak árnyékolókat később is be lehet szereltetni.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 18. 18:01, kedd | PR

MEGHÍVÓ

Az Ipartestületek Országos Szövetsége a Hanza Parlamenttel közösen, a KÖVET Egyesület közreműködésével meghívja Önt a KKV-k környezettudatosságának fokozása ingyenes online képzés sorozatra.

2022. Január 14. 18:40, péntek | PR

Hogyan dobjuk fel a hálószoba stílusát, hangulatát?

Nem egyszerű a lakberendezésben folyton-folyvást megújulni. Ugyanakkor idővel óhatatlanul megunhatjuk azt, amit régóta látunk, tapasztalunk.

2022. Január 04. 10:54, kedd | PR

3 fontos kérdés a kondenzációs kazánokról

A kondenzációs gázkazánok kapcsán sok hit és tévhit kering a lakosság körében. Azt sokan tudják, hogy energiatakarékos fűtési módszernek számít, viszont kevesebben vannak azok, akik ennek mikéntjével is tisztában vannak.

2022. Január 04. 10:37, kedd | PR

Eladó telek, a nagy projektek első lépcsője

Az ingatlanpiac fontos szereplőjének számítanak az eladó telkek. Sokak számára azonban nem ez tűnik az észszerű döntésnek, hiszen a házépítés meglehetősen komoly elhatározás.