Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 12. 07:49, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress

Vízi sportok közben ne fogyasszunk alkoholt!

Vízi sportok közben ne fogyasszunk alkoholt!

A nyári vízparti nyaralás egyik velejárója az alkoholfogyasztás.

A szakértők szerint azonban amennyiben már ittunk valamilyen alkoholos italt, úgy óvakodjunk a vízi sportoktól és az úszástól is. Bódult állapotban ugyanis jelentősen megemelkedhet a halálos balesetek esélye.

Az aktuális adatok szerint a vízparti balesetek majdnem fele alkoholos befolyásoltság alatt történik, a szakemberek ezért fokozott óvatosságra intik azokat, akik idén nyáron víz közelében töltik szabadidejüket - írja a HealthDay.

Az alkohol ugyanis károsíthatja az emberek ítélőképességét és vakmerőbbé is tesz, így a nyaralók olyan helyzetekbe is belemehetnek, amelyeket józanul biztosan elkerülnének. Ez elsősorban vízi sportok és úszás közben okozhat nagy problémát - állítják a szakemberek.

Úszás közben például rosszul becsülhetjük meg a távolságokat, túlságosan eltávolodhatunk a parttól vagy észrevétlenül kihűlhetünk. A csónakot vagy egyéb vízi járművet vezető embereknek pedig csökken a reakcióidejük, romlik az egyensúlyérzékük, és rosszul mérhetik fel a sebességet, amivel nemcsak saját, hanem mások testi épségét is veszélybe sodorhatják.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.