Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. Augusztus 11. 13:43, csütörtök | Helyi
Forrás: infoCegléd

Vigyázz, kész, tűz, rajt…

Vigyázz, kész, tűz, rajt…

A száguldás és az autósport szerelmeseinek biztosan nem kell bemutatnom azt az aprócska ám mégis masszív, és elképesztő sebességre is képes négykerekű járgányt, amit úgy hívnak, hogy GOKART.

A gokart talán az egyik legbiztonságosabb autós technikai sport. A balesetek száma talán itt a legalacsonyabb. A biztonságos feltételek mellett az autózás és a versenyzés élménye a kis autó ülésében döbbenetesen közvetlen. Egy versenyzésre épített gokart végsebessége akár a 200 kilométert is elérheti óránként. A jobb versenymotorok 16-17-szer fordulnak percenként, akárcsak egy Forma-1-es autó. Nem véletlen hát, hogy szinte az összes versenypilóta a gokart pályán kezdte pályafutását, hiszen a gokartozás az autóversenyzés első lépcsőfoka.

A sportág bölcsője Amerika, ahol állítólag mókás kedvű kertészek, megunva a fűnyírás egyhangúságát, átalakították masináikat, és egymással kezdtek versenyezni. Az új autósport néhány év múlva Angliában is megjelent, és rövidesen meghódította az egész kontinenst. Kis hazánkban 1962-ben a Ferihegyi repülőtéren mutatták be először a főként versenyzésre alkalmas járműveket. A sportág sikere azóta is töretlen. Nemzetközi viszonylatban az angolok, a németek és franciák járnak az élen, de idehaza is sok tehetséggel találkozhatunk.

Ceglédhez legközelebb a Bognár Gokart Pályán élhetjük át a biztonságos száguldás élményét, ahol Európa legmodernebb gépei várják a kalandvágyókat.

A 300 m hosszúságú pálya egész évben, akár éjszaka is nyitva van. A pályán most hétvégén (augusztus 14.) rendezik a II. Kistérségi Gokart Kupát, ahol a vállalkozó szellemű jelentkezők több kategóriában is összemérhetik tudásukat.

Az előrejelzések szerint az időjárás is kedvező lesz, így minden feltétel adott lesz egy tökéletes hétvégi kikapcsolódáshoz.


Részletek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció