Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Július 16. 19:06, szerda | Helyi sport
Forrás: nemzetisport/mti

Vereséggel kezdtek Dóriék

Vereséggel kezdtek Dóriék

A magyar válogatott egy góllal kikapott a hollandok legjobbjaitól a budapesti vízilabda Európa-bajnokság nyolccsapatos női tornájának szerdai nyitónapján.

A magyar női válogatott tagjaként Czigány Dóra, ceglédi vízilabdás is részt vett az EB szerdai nyitómeccsen, melyet az utolsó pillanatban12-11-re elvesztett a hazai csapat.

Magyarország - Hollandia 11-12 (3-3, 3-3, 3-4, 2-2)

Hollandia ellen egyébként sem lehet biztosra menni, ráadásul ahogy azt már sokan elmondták, a női mezőnyben bárki képes megverni bárkit.

Erre láttunk jó példát, hiszen bár nagyon jól ismerjük a hollandokat, mégis megleptek minket. Minden negyed egyébként döntetlennel zárult, kivéve a harmadik, akkor eggyel volt jobb az ellenfél, és mint később kiderült, pont ez az egy találat döntötte el a mérkőzés sorsát.

A találkozó legdrámaibb pillanatai azok voltak, amikor a hollandok az első három negyed végén, rendre egy másodperccel a sípszó előtt egy-egy gólt kaptunk, ezek a momentumok pedig lélektanilag őket erősítette.

A magyar női válogatott legközelebb pénteken, Görögország ellen száll medencébe.

"Tizenkét kapott góllal nem lehet mérkőzést nyerni a jobb csapatok ellen, magunknak tettük nehézzé ezt a találkozót, ezzel pedig a további utunkat is" - nyilatkozta Merész András szövetségi kapitány a lefújást követően az M1 csatornán. A szakember hozzátette: nekik elsősorban a keresztbejátszásra kell majd készülniük, de most a legfontosabb a görögök elleni pénteki mérkőzés.

"Kicsit össze kell majd kaparni a társaságot, igyekszünk ezt úgy megoldani, hogy minél hamarabb túllendüljünk ezen a mai vereségen." - mondta Merész András, a kapitány.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem