Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2012. Február 29. 14:21, szerda | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Végre megnyílik az Eb lengyelországi fő stadionja is

Végre megnyílik az Eb lengyelországi fő stadionja is

A szerdai válogatott játéknapon „bemutatkozik” a Lengyelország–Portugália meccsel a nyári labdarúgó Európa-bajnokság utolsóként átadott helyszíne, a varsói Nemzeti Stadion is. Drága volt, problémás, viszont látványos.

Az 58 000 fő befogadására alkalmas stadionból (remélhetőleg) nem spórolták ki az anyagot, a hivatalos brosúra szerint 5700 ház felhúzására elegendő beton került a szerkezetbe. A stadion irodáknak, rendezvénycsarnokoknak és kereskedelmi egységeknek is helyet ad, a tervek szerint 2013-ra már „eltartja magát.”

Ez azért merész elképzelés, tekintve több nagy futballesemény – elsősorban a portugáliai Eb és a dél-afrikai vb – utóhatásait (kihasználatlan stadionok, hatalmas veszteségek).

A varsói Nemzeti Stadion lesz természetesen a lengyel válogatott otthona, viszont klubcsapat nem költözik ide – ez az egyetlen ilyen stadion az Eb-helyszínek közül. A stadion éves fenntartási költségeit 18 millió zlotyra becsülik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 22. 09:50, szombat | Sport

A győzelem tarthatja életben a magyarok nyolcaddöntős álmait

Csakis győzelemmel őrizheti meg a továbbjutás reményét a magyar labdarúgó-válogatott, amely vasárnap a skót csapattal találkozik az Európa-bajnokság A csoportjának utolsó fordulójában.

2024. Június 22. 09:48, szombat | Sport

Ukrán fordítás és győzelem a szlovákok ellen

Az ukrán válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a szlovákokat a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának második fordulójában, pénteken.

2024. Június 22. 09:40, szombat | Sport

Aranyérmes a 4x100 méteres vegyes gyorsváltó

A Kós Hubert, Szabó Szebasztián, Ugrai Panna, Pádár Nikolett összeállítású 4x100 méteres vegyes gyorsváltó aranyérmet nyert pénteken a belgrádi úszó Európa-bajnokságon.

2024. Június 21. 07:52, péntek | Sport

Nem bírtak az angolok a dánokkal

A legutóbb döntős angol válogatott 1-1-es döntetlent játszott a három éve elődöntős dán csapattal a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának második fordulójában, csütörtökön.