Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2022. Július 18. 15:04, hétfő | Helyi sport

Vég Zsombor GP-ötödik Zágrábban

Vég Zsombor GP-ötödik Zágrábban

Budapesti bronzérme után újabb értékes skalpokat gyűjtött, s végül az ötödik helyen végzett a 100 kilogrammos Vég Zsombor a Horvátországban megrendezett Grand Prix-viadalon.

(Fotó: MJSZ, Horváth György/IJF, Gabriela Sabau)

A 100 kilogramosoknál Vég Zsombor az egykori kubai, immár román színekben versenyző olimpiai ezüstérmes, világbajnok Asley Gonzalez ellen vazarival nyert a nyitányon, majd a kanadaiak háromszoros kontinensbajnoka, Shady Elnahas ellen is ilyen arányban harcolta ki a továbbjutást.

A budapesti Grand Slam Hungary bronzérmese ezúttal is szembe került a kétszeres világbajnok spanyol Sherazadishvilivel, s ezúttal még szorosabb küzdelmet vívott vele, ám a piros hátszámos rivális végül egy kontrával ki tudta csikarni a győzelmet.

A Ceglédi VSE fiatalja a vigaszágon folytathatta, ahol a hollandok Grand Slam-győztese, Simeon Catharina nem talált fogást a magyar versenyzőn, Vég Zsombor ipponnal nyert, s a bronzéremért léphetett tatamira.

A harmadik helyért a lengyelek Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmese, Piotr Kuczera volt az ellenfele. Kuczera kissé csalódott lehetett, hiszen ezen a napon a világbajnoki címvédő portugál Jorge Fonsecát is búcsúztatni tudta, s kevésen múlt, hogy végül érem nélkül hagyja el a zágrábi tatamit.

Vég Zsombor remekül kezdett, két igen ígéretes kontrával próbálta meg elvenni Kuczera kedvét, de a hajrában a magyar versenyző indítását a lengyel rivális kontrázta meg, s öt másodperccel a vége előtt vazaris előnybe került, amit már nem sikerült ledolgozni.

Vég Zsombor nyolc napon belül másodszor remekelt az IJF World Tour versenyén, a Grand Slam Hungary bronzérme után a Zágrábban kiharcolt ötödik helyezésével újabb értékes olimpiai kvalifikációs pontokat gyűjtött!

(judoinfo.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 13:43, kedd | Helyi sport

Négy arany, két ezüst és három bronz a bajnokságról

2024. Július 01. 14:48, hétfő | Helyi sport

Szuperinfó Pingpong tábor

2024. Június 06. 18:54, csütörtök | Helyi sport

Országos Fitkid Diákolimpia

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.