Városlista
2024. október 6, vasárnap - Renáta

Hírek

2013. Május 08. 22:46, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Városalapítók napja

Városalapítók napja

Szerdán emlékeztek Városalapítóinkra

Cegléden május 08-án tartották a Városalapítók napját. Az idei rendezvényt Cegléd város önkormányzata, a Kós Károly-díjjal kitüntetett Ceglédi Városvédő és Szépítő Egyesület, valamint a Táncsics Mihály Általános Iskola szervezte.

Az ünnepség több helyszínen zajlott. A hagyományokhoz híven elsőként az Eötvös téren köszöntötték az egybegyűlteket. Földi László polgármestert követően Dr. Surányi Dezső, professzor, akadémikus emlékezett vissza ez egykori városalapítókra. A történelmi visszaemlékezéseket a Táncsics Mihály Általános Iskola tanulóinak műsora színesítette.

A Városalapítók szobrának megkoszorúzását követően a rendezvény a Városháza udvarán lévő Pantheonben folytatódott, ahol Földváry Károly, '48-as honvéd szobrát avatták fel. Az emlékplakettet Károly Tamás, a Városvédő és Szépítő Egyesület tagjának beszédét követően megkoszorúzták.


Az ünnepség végeztével az egybegyűltek átvonulunk a Református Általános Iskola és Óvoda aulájába, ahol megkoszorúzták Földváry Károly egykori emléktábláját.

fotó: Kisfaludi István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 03. 15:49, csütörtök | Helyi

Sváb vendégházat avattak Ceglédbercelen

Sváb vendégházat avattak Ceglédbercelen.

2024. Október 02. 14:51, szerda | Helyi

Ünnepi tanár-diák hangverseny

2024. Október 01. 14:37, kedd | Helyi

Szeptember végi... ”Találkozások”

2024. Szeptember 28. 22:37, szombat | Helyi

Nyomdák és újságírás története Cegléden