Városlista
2024. október 6, vasárnap - Renáta

Hírek

2013. Május 06. 13:40, hétfő | Helyi
Forrás: infoCegléd

Ütötték, verték

Ütötték, verték

… de milyen jól szólt!

Idén immár 19. alkalommal rendezték meg Cegléden a mára már Közép-Európa legnagyobb dobos rendezvényének számító Nemzetközi Dobos Gálát. A nagyszabású rendezvény szombaton a Városi Sportcsarnokban várta a zene és az ütős hangszerek szerelmeseit.

A pergős ritmusok hírére az ország minden részéről, de még a határon túlról is érkeztek vendégek. Az évről-évre neves hazai és külföldi jazz zenészeket egyaránt felvonultató esemény idén is színvonalas műsorral kápráztatta el a közönséget.

Az esti gála előjátékaként a programok már nap közben elkezdődtek. A tökéletes ráhangolódás érdekében az ütemes ritmusokat a szervezők még a Szabadság térre is kivitték, ahol a feltörekvő generáció képviselői csillogtatták meg tehetségüket. Délután pedig ütős hangszer kiállítás és vásár várta az érdeklődőket.


Az este 19 órától kezdődő gálát Földi László, polgármester nyitotta meg. Az első részt a kétszeres Arany Dobverő, Artisjus, Fonogram, és Emerton-Díjas Szendőfi Péter dobszólója nyitotta meg, a gála „női vonalát” pedig a tavalyi Megasztár győztes Radics Gigi erősítette (Kardos Norbert-zongora, Takács Donát-gitár, Tar Gergely-ütőshangszerek).

Az idei gála sztárvendége Mike Mangini, a legendás amerikai dobos volt, aki érkezését követően természetesen ellátogatott a Ceglédi Dob Múzeumba, ahol természetesen kézjegyét is.


Mike" Mangini jelenleg a Dream Theater tagjaként tevékenykedik. Korábban játszott az Annihilator, az Extreme, James LaBrie, valamint Steve Vai zenekarában. Az 1987 óta aktív zenész elsősorban a progresszív metál, az instrumentális rock, a thrash metál és a funk metál műfajában alkot, de elismert session zenész is. Sokoldalúságát tükrözi mindemellett, hogy 2005 és 2010 között állandó oktatója volt a Berklee College of Music-nak is.

A sztárvendég műsorát az Euro-African Playground fellépése követte. A Juhász Márton dobos által életre hívott zenész társaság a hazai zenei élet keresett session zenészeivel – közösen hozzák az Afrikai városok hangzását Európába, hogy aztán ebbe a környezetbe értelmezzék azt újra. (Dylan Coleman-billentyűk, Alex Baboian-gitár, Gotthárd Mihály-gitár, Ávéd János-szaxofon, Kiss Benedek-basszusgitár, Juhász Márton-dobok, Mbaye Ndianaye-ének, djembe, Cheikh Ibrahima Fall-ütőhangszerek, Szendi Gábor-ütőhangszerek, Mogyoró Kornél-ütőhangszerek)

Kármán Sándor, az est szervezője méltán lehet büszke nagyra nőtt rendezvényére, mely estébe nyúló koncertsorozataival idén is igazi zenei élménnyel gazdagította a közönséget.

fotó: Kisfaludi István

Címkék: Dobos Gála 2013

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 03. 15:49, csütörtök | Helyi

Sváb vendégházat avattak Ceglédbercelen

Sváb vendégházat avattak Ceglédbercelen.

2024. Október 02. 14:51, szerda | Helyi

Ünnepi tanár-diák hangverseny

2024. Október 01. 14:37, kedd | Helyi

Szeptember végi... ”Találkozások”

2024. Szeptember 28. 22:37, szombat | Helyi

Nyomdák és újságírás története Cegléden