Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Június 03. 16:19, hétfő | Helyi sport
Forrás: judoinfo

Ungvári Miklós ezüstéremmel tért haza

Ungvári Miklós ezüstéremmel tért haza

European Open kupa Bukarest

Ragyogóan kezdték a nyarat a magyar judósok: a hétvégi Európa-kupa versenyeken heten is felállhattak a dobogóra.

A 73 kilósoknál az Ungvári fivérekért szoríthattunk. Közülük a hosszú kihagyás után visszatért Ungvári Attila (Közgép-Ceglédi VSE) továbbra is próbál visszatalálni a saját judójához, ez most Romániában nem sikerült, a német Wandtke az első meccsen megállította Eb-bronzérmesünket.

Bátyja, az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós viszont elemében volt, négy ipponnal – sorrendben a lett Anischenko, a moldovai Soroca, a cseh Sedmidubsky és az olasz Parlati ellen – jutott el a fináléig, ahol éppen csak bemelegedett az orosz Jarcev ellen, amikor ellenfelének egyik ledöntéséért ippont ítélt a bíró. Az internetes közvetítésen úgy látszott, sikerült kiforogni esés közben, ám a bírók nem láttak okot a döntés megváltoztatásában, így a háromszoros Európa-bajnokunknak be kellett érnie az ezüstéremmel.

A 60 kilogrammosoknál Majer Tibor (Közgép-Ceglédi VSE) az izraeli Rahima ellen ippongyőzelemmel kezdett, aztán nem bírt a szlovén Trbovccal, így kiesett.

A női European Open-sorozat madridi versenyén Szabó Franciska (70 kg, Leányvár-Varga Csepp) ezüst-, Mészáros Anett (78, Honvéd-Kipex) pedig bronzérmet szerzett, a férfiak bukaresti European Open-versenyén Ungvári Miklós (73, Közgép-Ceglédi VSE) a második, Burján László (60, Budaörsi SC) és Tóth Krisztián (90, KSI SE) pedig a harmadik helyen végzett, míg a juniorok leibnitzi Európa-kupa tornájáról Gercsák Szabina (63, Hell-Miskolci JC) arany-, Bartha Ákos (55, Miskolci VSC) pedig bronzéremmel térhetett haza!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem