Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Január 28. 10:30, hétfő | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

Ungvári Miklós aranyéremmel tért haza

Ungvári Miklós aranyéremmel tért haza

A múlt heti O.R.V. után, vasárnap Újpesten rendezték, a Felnőtt Magyar Köztársaság Kupát.

A viadal egyben az utolsó válogató verseny volt a nemzetközi versenyekre, köztük a február 15-16.-i Hungária Kupára. A CVSE Judo szakosztályát három fő képviselte. Jánovszki Helga nem tudta megismételni múlt heti jó szereplését, igaz szoros csatában maradt alul a bronzmérkőzésen, de ezúttal meg kellett elégednie az ötödik hellyel. Majer Tibor viszont ezen a hétvégén kapta el a fonalat, és feledtetve múltkori kisiklást, egészen a döntőig menetelt. Igaz a fináléban alul maradt, de a válogató versenyek alapján másodikként zárt a 60kg-os ranglistán, így biztos indulója a Hungária Kupának.

A harmadik ceglédi induló, a 11 év után haza igazolt olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós volt. Miki, aki védettséget élvez az áprilisban Budapesten megrendezésre kerülő Európa Bajnokságig, a két hét múlva rendezendő párizsi Grand Slam versenyre melegített a Köztársaság Kupával. Miklóst nem nagyon izzasztották meg az ellenfelek, mind az öt mérkőzését ipponnal nyerve gyűjtötte be az aranyérmet. A két verseny érdekessége volt, a rengeteg új szabály első versenyen történő alkalmazása.

Szombaton az ifjúsági korosztályban rendeztek szintén Magyar Köztársaság Kupát. Az öt ceglédi indulónak nem voltak érmes reményei. A három évjáratos korosztályban az első éves versenyzőknek nem sok babér terem, főleg a felső súlycsoportokban. Ennek fényében különösen dicséretes, hogy a két helyezést elért versenyzőnk még csak serdülőkorú. Az ezúttal V. helyezett Árvai Péternek és a bronzérmet szerzett Tamasi Szandrának, még sok ideje van ebbe a korosztályba bele erősödni.

Eredmények:

  • Felnőtt MKK

Női 63kg: V. Jánovszki Helga
Férfi 60kg: II. Majer Tibor
73kg: I. Ungvári Miklós

  • Ifjúsági MKK

Női 40kg: III. Tamasi Szandra
Férfi 81kg: V. Árvai Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem