Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2014. Január 07. 14:00, kedd | Helyi
Forrás: Dakarklub/mti

Ungvári Miklós a Dakaron rázkódik

Ungvári Miklós a Dakaron rázkódik

Január 05-én elrajtolt a 2014-es DAKAR-rali.

Január 05-én elrajtolt a 2014-es DAKAR-rali. Az Argentina-t, Bolívia-t és Chile-t bejáró közel 10 000 km-es távot 153 autó, 47 quad, 195 motor, 75 kamion, 448 egység és 55 nemzet versenyzői kísérlik meg teljesíteni.

Az UNIQA Sandlander Team tagjaként Ungvári Miklós, ezüstérmes olimpiai bajnokunk is csatlakozott a Sebestyén Sándor, Bognár József pároshoz, akikkel sikeresen elrajtolt a 2014-es Dakar nyitó szelektívjén.

A Toyotában ülő hármas a kategóriájában (T2) a hetedik, az összetettben pedig a 112 volt a start előtt. A második napon azonban kemény küzdelemben több mint harminc helyet javítottak helyezésükön.

A Sebestyén Sándor, Bognár József, Ungvári Miklós trió a 76. időt autózta a Dakar-rali második szakaszán, amely után összetettben a 80. helyen áll.

A dél-amerikai viadal egyetlen magyar autós egysége az etapgyőztes Stéphane Peterhansel, Jean Paul Cottret duó idejétől csaknem hat órával elmaradva ért célba a San Luis és San Rafael közötti 433 kilométeres szakaszon Argentínában.

Jó tempót tudtunk menni, de sehol sem kockáztattunk, elég veszélyes pálya volt, amit a sok bent ragadt, felborult versenytárs is mutat. Örülünk a 86. helynek és továbbra is hibátlanul működik mind az autó, mind a csapategység” – összegzett Sebestyén Sándor, az UNIQA Sandlander Team tagja.

Navigátora, Bognár József is úgy látja: nehéz nap volt, de végig kell csinálni az egészet, addig nem is foglalkozik az eredménnyel.
A pálya mintegy 40 százaléka könnyű és gyors volt, a többi részére egyik sem igaz. Iszonyú veszélyes helyek voltak, én még ilyet nem is láttam Argentínában” – mondta a másodpilóta.

A csapat harmadik tagjában, a cselgáncsozó Ungvári Miklósban is leginkább az ragadt meg, hogy kőkemény napon van túl.
Már a tegnapi köves szerpentin sem volt semmi, az öreg rókák azt mondják, az első öt nap húzós lesz. Még csak ízelítőt kaptam a Dakarból, de mondhatom, hogy kívülről egészen másként képzeltem a dolgokat, nem lehet szavakban leírni, milyen egy 8 órás szakasz, ott kell lenni hozzá. Rossz látni, hogy sokak versenye véget ér, igyekeztünk segíteni, akinek tudtunk, volt, akinek például vízzel. Nem csak a csapatba rázódtam bele, hanem az autóban is rázkódom rendesen” – jegyezte meg, a hátsó ülés viszontagságaira utalva.

fotó: dakarklub.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására