Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Április 10. 13:54, kedd | Belföld
Forrás: mti

Újabb rekordot ért el a hazai turizmus

Újabb rekordot ért el a hazai turizmus

Februárban ismét rekordot ért el az idegenforgalom Magyarországon, megint a belföldi turizmus volt a fő húzóerő

- mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva az MTI-nek kedden.

Guller Zoltán kiemelte: valószínűleg az eddigi legjobb februárját zárta az ágazat, azzal együtt, hogy az év eleje nem számít kiemelt időszaknak a turizmusban. Különösen örvendetesnek nevezte a belföldi vendégek és vendégéjszakák számának kétszámjegyű növekedését. "Látszik, hogy az embereknek van pénzük, és szívesen ismernek meg új helyeket belföldön" - fogalmazott, hozzátéve: ehhez az MTÜ belföldi forgalomélénkítő kampánya is hozzájárult.

Kiemelkedő volt a német, a francia és az olasz turisták számának növekedése, de 25 százalékkal nőtt az izraeli turisták száma is - mondta az MTI-nek Guller Zoltán, és jelezte, hogy az új járatnyitások hatására májustól jelentős növekedést vár az amerikai vendégek számában.

A KSH kedden közzétett adatai szerint februárban a külföldi vendégek száma 6,4, az általuk eltöltött vendégéjszakáké 7,4 százalékkal emelkedett, a belföldi vendégek száma 10,4, az általuk eltöltött vendégéjszakáké 10,7 százalékkal emelkedett. Összességében 8,5 százalékkal több vendég 9,0 százalékkal több éjszakát töltött el a szálláshelyeken. A szálláshelyek folyó áron számolt bruttó árbevétele 11,9 százalékkal 25,9 milliárd forintra nőtt, ezen belül a szállásdíjbevétel 11,2 százalékkal 13,7 milliárd forintra, a vendéglátás bevétele 24,8 százalékkal 6,6 milliárd forintra emelkedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.