Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. December 11. 10:46, szerda | Helyi sport

Újabb bajnoki érmek

Újabb bajnoki érmek

A vége felé közeledik az idei verseny évad a judosoknál is. Az utolsó versenyek egyike volt a Főiskolások országos bajnoksága, aminek a Honvéd Tüzér utcai terme adott otthont. A MEFOB-on két ceglédi judos lány képviselte a CVSE-KÖZGÉP Judo szakosztályát. Keliger Bernadett, a női 57kg-ban nem talált legyőzőre és magabiztosan nyerte meg a Főiskolás Országos bajnoki címet, míg 63kg-ban Jánovszki Helga hosszú sérülés után visszatérve először lépett versenyen tatamira, s végül a harmadik helyen zárt.

A Szeged melletti Deszken rendezték az idei Serdülő és Junior CSB-ot. Egy ideig kacérkodtunk az indulással a serdülő fiúk között, de végül nem indítottunk csapatot, viszont kölcsön adtuk a Kaposvárnak két versenyzőnket, Tamasi Szandrát és Árvai Pétert. Szandráék másodikak lettek, míg Péter három győzelemmel járult hozzá a Kaposvár bajnoki címéhez.

Négy hetes Japán edzőtáborozáson van túl Ungvári Attila és Majer Tibor. A két fiatal november 3-tól december 3-ig a Tsukubai-egyetemen gyakorolhatott a sportág őshazájában, majd zárásként részt vettek a legendás Kano Kupán, amely egyben az idei utolsó Grand Slam verseny volt. A napi 15-20 küzdelem jó felkészülést szolgált a jövő évi olimpiai kvalifikációs versenysorozat megkezdése előtt. A VB erősségű versenyen, még pihenten is nehéz lett volna beérni, hát még a három és fél hét edzőtábor után. Majer Tibor azonban így is szerzett egy nagy skalpot a junior világbajnok, az idei felnőtt VB VII. kazah Telmanovot iponnal győzte le az első körben, aztán a később bronzérmes japán versenyzőtől kapott ki. Ungvári Attilát az Ázsia Bajnok, koreai judoka győzte le.

Nagy sikert hozott Egerben a Látássérültek Judo Európa Bajnoksága, amelyen három magyar versenyző lépett tatamira, s mindhárman a dobogó harmadik fokára állhattak. A verseny fő szervezője a IBSA elnöke, egyben a Magyar Válogatott szakvezetője Bíró Norbert, a CVSE-KÖZGÉP edzője. Az 57kg-ban bronzérmes Burányi Flórának öt évig a klub és nevelőedzője is Norbert volt, míg a 81kg-os Vincze Gábor az Paralimpia előtt kettős igazolással szintén Cegléden készült. Az eredményekhez gratulálunk!

A héten, még egy meghívásos versenyt rendez a szakosztály Mikulás Kupa néven, ahol a legkisebbek és a kezdő versenyzők adhatnak számot tudásukról. A nagyobbak pedig övvizsgával zárhatják le az idei évet. A hétvégén pedig a felnőtt CSB-al zárul az idény, ahol valószínűleg a CVSE-KÖZGÉP csapata is megcélozza az I. osztályú dobogót.

CVSE-KÖZGÉP Judo Szakosztály
fotó: judoinfo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem