Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Március 29. 17:38, kedd | PR
Forrás: (x)

Ugyanaz lehet-e egy autó baleset után?

Ugyanaz lehet-e egy autó baleset után?

Ha egy autót sokáig használnak, bizony előfordulhat, hogy részese lesz egy-egy balesetnek is.

Bármennyire óvatosan vezessünk, sokszor önhibánkon kívül belekeveredhetünk olyan balesetekben, amik komoly kárt tehetnek a gépjárművünkben.Ilyenkor persze igyekszünk a legjobb szervizelést biztosítani az autónak, elfedni gondosan a sérüléseket, de sok esetben az már sosem lesz olyan, mint újkorában.

Balesetek és a gépjármű élettartama

Egyes esetekben a kisebb koccanások során talán csak egy visszapillantó tükör vagy egy fényszóró bánja, azonban akadnak olyan szituációk, amik maradandó kárt képesek okozni a gépjárműben. Ilyenek például a karosszériát ért komolyabb sérülések, amik az autó egész külső burkolatát meggyengíthetik. Továbbá a tengelyeket és az alvázat ért sérülések is drasztikusan csökkenthetik a gépjármű élettartamát. Ráadásul ezek rendkívül balesetveszélyesek is lehetnek, hiszen az autó jóval törékenyebb lesz ezután, sőt talán nem is funkcionál majd megfelelően. A legnagyobb problémát viszont mindez használtautó vásárláskor jelenti. Sokan ugyanis az ilyen sérüléseket preparálás után megpróbálják eltitkolni leendő vevőik elől. Egy-egy jól elfedett sérülést pedig még a szakértő szemek sem vesznek észre néha. Azonban könnyen a végére járhatunk az autó előtörténetének, és így a baleseteknek is, amiknek részese volt. Ma már akadnak különféle weboldalak, amiken a gépjármű előtörténetét ellenőrizhetjük az alvázszám megadásával, így elejét véve az átveréseknek. Ilyen weboldal például a checkcardna.com, ahol részletes tájékoztatást kaphatunk a megvásárolni kívánt autó múltjáról, beleértve a tulajdonos által nem szívesen említett baleseteket is.

Alvázszám és használtautó-vásárlás

Napjainkban már szinte alapvető dolgoknak számít, hogy az alvázszám alapján ellenőrizzük a megvásárolni kívánt használt gépjármű előéletét. Ezáltal megbizonyosodhatunk arról, hogy például az adott gépjármű nem lopott-e – ugyanis hazánkban is virágzik a lopott autók piaca. Ahogyan a jármű tulajdonosairól, a különféle balesetekről és alkatrészcserékről, valamint ezek helyszínéről is részletes tájékoztatást kapunk. Éppen ezért ha az eladó nem kívánja közölni velünk az eladásra kínált jármű alvázszámát, az már önmagában nyomós okot ad a gyanakvásra. Ilyenkor általában valami turpisság van a dologban, és jobban tesszük, ha elkerüljük az üzletet. Ugyanis ma már bárki ellenőrizheti a különféle gépjárművek előéletét a megfelelő weboldalakon. Nem szükséges hozzá semmilyen hivatali engedély vagy bármilyen egyéb speciális privilégium. Még a külföldről behozott autókról is részletes információkat kaphatunk. Ezt a csalók és az autótolvajok is nagyon jól tudják, éppen ezért a heves tiltakozás legtöbbször az alvázszám megadását illetően a részükről. Számtalan ilyen oldal akad a weben, ahol egy pár kattintással egyszerűen rálátást nyerhetünk a megvásárolni kívánt autó hátterére. A fentebb említett CheckCarDNA oldala mellett például szintén kiváló lehetőséget kínál erre a bestvindecoder.com weboldala is. Ne hagyjuk tehát, hogy átverjenek bennünket. Minden esetben ellenőrizzük a használt gépjármű előtörténetét, mielőtt vásárlásra adnánk a fejünket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 20. 09:18, szombat | PR

Itt nézz körül, ha minőségi kanapéra vágysz

Időtálló darabokat találunk a hazai bútor forgalmazónál.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.