Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Szeptember 09. 15:19, hétfő | Helyi
Forrás: infoCegléd

Tudományok éjszakája VI.

Tudományok éjszakája VI.

Az országos programsorozat keretein belül idén is bepillanthatunk a tudomány "kulisszái" mögé.

A Tudományok éjszakája már Cegléden is egy jól bejáratott, népszerű program. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy szombaton ismét telt ház várta az izgalmas előadásokat. A két fizikatanár, Tűri László és Kozma Sándor páros ezúttal is garancia volt arra, hogy az általánosságban száraznak tűnő tudományág a laikusok számára is élvezhető, érdekes legyen.

A két órás előadássorozat alatt az előadók interaktív módon, néhol játékos formában mutatták be a tudományos jelenségeket, olyanokat mint folyadék mágnes, fénymalom, vagy a hangsebesség változása gázokban.

Idén a Tudományok éjszakájának kísérőrendezvényeként bemutatkozott az Infineon. Az Infineon több évtizede bizonyítja fejlesztéseivel, szabadalmaival a megbízhatóság, a minőség és az innováció iránti elkötelezettségét. Az Infineon egy olyan vállalat, amely lépést tart a tudomány és technológiai fejlődéssel a fenntartható jövő érdekében. Mint a város és kistérség legnagyobb munkáltatója bemutatatja, hogy milyen széleskörű felhasználási területei vannak a Cegléden gyártott termékeknek.

fotó: Balga Gábor

>>> KÉPGALÉRIA

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására