Városlista
2024. október 13, vasárnap - Kálmán

Hírek

2012. Január 21. 10:26, szombat | Helyi
Forrás: infoCeglég

Tomboltak a ceglédiek

Tomboltak a ceglédiek

Káprázatos magyar siker a francia válogatott ellen.

Fantasztikus csapatmunkával a már biztos középdöntős magyar férfi kézilabda-válogatott 26-23-ra legyőzte az olimpiai és világbajnok, címvédő francia csapatot a szerbiai Európa-bajnokság újvidéki csoportjának pénteki zárásán.

A parádésan küzdő és a szurkolók révén szinte hazai pályán harcoló magyarok játékosok minden idők egyik legjobb mérkőzését játszották le tegnap este.
Aki nézte (és miért ne nézte volna) a mérkőzés tegnap esti közvetítést, az láthatta, hogy igencsak népes, közel 5.000-es magyar szurkolótábor ment erősíteni a csapatot, akik lenyűgöző játékukkal meg is hálálták a beléjük vetett bizalmat. A közvetítés során az igencsak lelkes és hangos ceglédi szurkolótábort is több alkalommal láthattuk, akik között a ceglédi kézilabdás fiúkat is felfedezhettük.

A meccs valóban megérdemelte a kiemelt figyelmet. A záporozó gólok és izgalmas helyzetek még azok figyelmét is lekötötték, akik (mint én) nem néznek rendszeresen sportközvetítéseket. S bár a franciák hirtelen 3 gólos kezdéssel próbálták megbénítani a magyar csapatot, a végig kiegyensúlyozott és jól működő csapatmunka minden helyzetből talpra állította játékosainkat. Fazekas Nándor elképesztő, közel 50%-os teljesítményével valósággal bevehetetlenné tette a magyar kaput a franciák számára.

Ezen a találkozón is tökéletesen látszott, hogy Mocsai Lajos szövetségi kapitány mindenkinek megtalálta azt a posztot és feladatot, amellyel bárkit megverhet ez a nagyszerűen küzdő csapat.
A két döntetlen és az egy győzelem után a magyar csapat vasárnaptól a középszakaszban, 3 ponttal a zsebében az izlandiakkal kezd, majd jöhetnek a horvátok és a szlovének.

A mieink maradnak Újvidéken, ember legyen a talpán, aki jegyet szerez majd arra a mérkőzésre!
Ez legyen azonban a legnagyobb gondunk!

MAGYARORSZÁG - Franciaország 26-23 (12-14)

MAGYARORSZÁG
: FAZEKAS, MIKLER (KAPUSOK), ANCSIN 1, CSÁSZÁR 2, HARSÁNYI 5 (2), ILYÉS 1, IVÁNCSIK G. 2, KRIVOKAPICS 3, LALUSKA, MOCSAI 3, NAGY KORNÉL 1, PUTICS 2, SCHUCH, ZUBAI 6. SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: MOCSAI LAJOS

fotó: naplo-online.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 10. 13:04, csütörtök | Helyi

Alakuló ülés

2024. Október 09. 11:22, szerda | Helyi

Csoóri Sándor Program 2024.

2024. Október 07. 14:45, hétfő | Helyi

Aradi Vértanúk Emléknapja

2024. Október 03. 15:49, csütörtök | Helyi

Sváb vendégházat avattak Ceglédbercelen

Sváb vendégházat avattak Ceglédbercelen.