Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Augusztus 24. 09:43, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Tombol a nyár!

Tombol a nyár!

Hiába van augusztus vége, az időjárás egyenlőre még nem igazodik a naptárhoz.

Úgy tűnik, a tanévkezdés előtt még utoljára kitombolja magát a nyár, a következő napokban tartós hőségre kell számítanunk.

Egész héten kánikula lesz: a legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte 31, 36, de pénteken már 33, 38 fok között valószínű. Sokfelé nagyon erős lesz az ultraibolya sugárzás. Legutóbb július közepén volt hasonló hőséghullám, az idei legmagasabb hőmérsékletet, a 39,1 Celsius-fokot is ekkor mérték, de van rá esély, hogy ezen a héten ismét megdőlnek a napi melegrekordok.

A rendkívüli kánikula miatt piros figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat az ország több területére. A hőség miatt pedig szerdától péntek éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos.

Korábbi kánikulai cikkünkben
már írtunk arról, hogyan védekezzünk a nagy meleg ellen. Most sem árt betartani ezeket a tanácsokat. Aki teheti, minél kevesebbet tartózkodjon a szabadban, vagy víz mellett töltse szabadidejét, illetve gondoskodjon a megfelelő folyadékpótlásról. Minden szervezet másként reagál a szélsőséges időjárásra. Táblázatba szedtük a legfontosabb tudnivalókat.

Magyarország erdeiben a rendkívül gyors felmelegedés, a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért az erdőkre, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területre - átmeneti időre – 2011. augusztus 22-től a vidékfejlesztési miniszter általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

A hétvégén talán enyhül az idő, de a jelenlegi előrejelzések szerint szombaton még kánikula lesz, és vasárnap is meleg időre lehet számítani.

Ha enyhülésre vágysz, irány a HŰSÍTŐ!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció