Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Április 11. 07:40, kedd | Belföld
Forrás: mti

Több órára kisüt a nap, tavaszias időnk lesz

Több órára kisüt a nap, tavaszias időnk lesz

A markáns légköri frontok elkerülik a kontinens belső tájait, amely fölött egy többközéppontú magasnyomás helyezkedik el.

Az Atlanti-óceánon azonban egy nagy kiterjedésű ciklon örvénylik, melynek hosszan elnyúló hidegfrontja már elérte a kontinens nyugati partvidékét, de sok csapadékot nem hozott.

Ennek ellenére változatos Európa időjárása, ugyanis Délkelet-Európa felett egy magassági hideg légörvény helyezkedik el, emiatt arrafelé is több a felhő és több helyen fordul elő eső, zápor, sőt zivatar is. Ezzel együtt a hőmérséklet is jóval elmarad a szokásostól, sok helyen alig haladja meg a 10 fokot a csúcshőmérséklet.

Másutt ugyanis már jellemzően 15 fok felett alakulnak a maximum-hőmérsékletek, sőt az Ibériai-félsziget déli felén már 30 fok körüli értékek is előfordulnak.

A Kárpát-medence időjárását hétfő estig még a fokozatosan leépülő magassági hidegörvény, majd kedden már a hosszan elnyúló hidegfront alakítja.

Várható időjárás kedd éjfélig:
------------------------------

Az Alföldön általában felhős idő valószínű míg másutt gomolyfelhős, napos idő várható az esti órákig. Késő estig keleten az eső, zápor, mellett néhol zivatar is előfordulhat. Éjszakára csökken a felhőzet, főként a Dunántúlon átmenetileg az ég is kiderülhet. Elsősorban északkeleten köd is képződhet.

Kedden főként az ország keleti kétharmadán erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett még több órára kisüt a nap, viszont nyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és délutántól szórványosan fordulhat elő kisebb eső, zápor.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között valószínű, de több helyen előfordulhat talajmenti fagy, a fagyzugos helyeken gyenge légköri fagy is.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 14 és 19 fok között várható.

Címkék: időjárás, tavasz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére