Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Augusztus 29. 14:59, csütörtök | Helyi sport
Forrás: judoinfo

Tizenhatig jutottunk

Tizenhatig jutottunk

Ungvári Miklós is búcsúzott Rióból.

Egyik magyar versenyzőnek sem sikerült eljutni a délutáni programig a riói világbajnokság harmadik napján. A legtovább Ungvári Miklós jutott, út a japán Ono a legjobb tizenhat között búcsúztatta.

A világbajnokság legnépesebb mezőnye a 73 kilogrammosoknál indult, egy híján nyolcvanan mérlegeltek ebben a súlycsoportban, köztük volt a Közgép-Ceglédi VSE két judósa is, Ungvári Attila (aki előbb kiesett a versenyből) és Ungvári Miklós, aki először indult vb-n ebben a súlykategóriában. Nem volt könnyű dolga, hiszen az első meccsén mindjárt a világranglista tizedik helyezettjével, az azeri Orujovval kellett megmérkőznie. Az összecsapás felénél egy intéssel vezetett Orujov, de egy szőnyegszéli helyzetnél Ungvári Miklós túljárt az eszén, gyönyörű ipponnal jutott be így a harmadik fordulóba.

Ott sem akárki, az üzbégek világbajnoki bronzérmese, a világranglistán tizenkettedik Dzsurakobilov várt rá. Miki ezúttal is remekül kézben tartotta a meccset, két jukóval legyőzte a tehetetlen üzbéget, így bejutott a legjobb tizenhat közé!

A nyolcért újabb bravúrra lett volna szükség, hiszen az ellenfél ezúttal a tavalyi Kano-kupa győztese, az első két körben parádézó japán Ono volt, aki az első fordulóban a kétszeres világbajnok koreai Vangot búcsúztatta. A bíró nem nézte jó szemmel a magyar versenyző judóját, az első másfél percben háromszor is intette, először "maszatolásért", másodszor kilépésért, majd éppen Ungvári indítása után lerántásért.

Persze, Ono is remekül tette a dolgát, ment előre, várható volt, hogy nem megy végig a meccs, ha Ungvári Miklós nem tud újítani. Sajnos nem sikerült (a hírek szerint a ceglédi klasszis ekkor már bokasérüléssel küzdött), alig több mint két perc után megkaptuk a negyedik büntetést is, ez pedig számunkra a nap végét jelentette: utolsó versenyzőnk a legjobb tizenhat között fejezte be a riói világbajnokság harmadik versenynapját.

Ono azért annyit megtett, hogy megnyerte a világbajnoki címet...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem