Városlista
2022. január 16, vasárnap - Gusztáv

Hírek

2017. Május 10. 05:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

Tizenhat emberrablót ítéltek el Nyíregyházán

Tizenhat emberrablót ítéltek el Nyíregyházán

Emberrablás, vesztegetés és kifosztás bűntette miatt ítélt el tizenhat embert kedden a Nyíregyházi Törvényszék. Hét vádlottra letöltendő, kilencre felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki.

A megállapított tényállás szerint a sértett - a harmad- és negyedrendű vádlott közreműködésével - megvásárolta az elsőrendű vádlott érdekeltségébe tartozó céget, majd a cég számlájáról 17,5 millió forintot saját bankszámlájára utalt át. A férfi ezután elérhetetlenné vált, ezért az elsőrendű vádlott elhatározta, hogy ismerősei segítségével elfogja. A szervezést a másodrendű vádlottra bízta, a többiek egyrészt a pénz visszaszerzésében, másrészt az elfogásban segítettek neki. A bankban dolgozó ötödrendű vádlott például a férfi folyószámláját és a készpénzfelvételeket figyelte.

A sértettet 2015. január 9-én egy vásárosnaményi parkolóban autóba tuszkolták, elvették táskáját, készpénzét, telefonját, igazolványait, majd Budapestre vitték, ahol egy hotelben éjjel-nappal őrizték. A férfit január 12-én a rendőrök szabadították ki.

A elsőrendű vádlott B. R.-t öt év börtönre ítélték emberrablás kísérlete és vesztegetés bűntette miatt, amelyeket felbujtóként követett el. A másod-, hatod-, heted-, nyolcad-, kilenced- és tizenötödrendű vádlott egy év négy hónaptól négy évig terjedő börtönbüntetést kapott. A többi vádlottra hosszabb-rövidebb idejű felfüggesztett börtönbüntetést, illetve vagyonelkobzást és pénzbüntetés szabott ki - többek közt emberrablás kísérlete, vesztegetés elfogadása, személyi szabadság megsértése, kifosztás bűntette és okirattal visszaélés vétsége miatt - a törvényszék.

Az ítélet nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 16. 18:05, vasárnap | Belföld

Magyarországon is érzékelték a tongai vulkánkitörés hatását

Magyarországon is érzékelhető volt a Tonga közelében történt tenger alatti vulkánkitörés okozta légköri nyomásváltozás - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a Facebook-oldalán.

2022. Január 16. 16:02, vasárnap | Belföld

Ittasan ült volán mögé, szembe ment a forgalommal

Előállították a rendőrök azt a sofőrt, aki a forgalommal szemben ment az M30-as autópályán Szikszó közelében, ráadásul ittasan.

2022. Január 16. 14:08, vasárnap | Belföld

Varga Mihály: a kamatstopnak köszönhetően 30 milliárd forint marad a magyar családoknál

A kamatstopnak köszönhetően 30 milliárd forint marad a magyar családoknál - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalára feltöltött videójában.

2022. Január 16. 13:06, vasárnap | Belföld

Lakástűzben meghalt egy asszony, szemét égett a harmadik emeleten

Lakástűzben vesztette életét egy ember vasárnap reggel Nyíregyházán - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivő-helyettese az MTI-vel.