Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Április 21. 13:14, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoCegléd

Teszedd 2011

Teszedd 2011

A korábbi éveknek megfelelően a közelgő Föld Napja alkalmából idén ismét országos szemétgyűjtő akciót hirdettek. A nagyszabású hulladékgyűjtést a magyar kormány civil szervezetekkel összefogásával szervezte meg.

 A rendezvény az elmúlt négy évben az ország legtöbb önkéntesét megmozgató környezetvédelmi mozgalmává nőtte ki magát. Az elmúlt hat alkalommal összesen 225 ezren segítettek és csaknem 36 köbméternyi szemetet gyűjtöttek össze országszerte.

A tavaszi szemétgyűjtő akció várja az előzőleg regisztrált önkénteseket. A közútkezelő mindenkinek ingyen ad kesztyűt és láthatósági mellényt, illetve gondoskodik az összegyűjtött hulladék elszállításáról. Szükség esetén ideiglenes forgalomkorlátozást is bevezetnek.

A közútkezelő egész évben végzi a szemétszállítást, évente egy kisebb megyeszékhely éves kommunális hulladékának megfelelő mennyiségű szemetet gyűjtenek össze az utak mellől. Az utóbbi időben azonban az illegális szemétlerakók száma rohamosan szaporodik. Ezért a cég szemléletváltást szeretne elérni, azaz hogy a fiatalabb generációknak is természetessé váljon a környezet megóvása.

A „TEszedd 2011 – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” program célja az elhagyott hulladékok felszámolása, környezetünk élhetőbbé tétele.

2011 az Önkéntesség Európai Éve. A szervezők az Önkéntesség Európai Évének keretein belül, Magyarország eddigi legnagyobb hulladékgyűjtő akciójával kívánják felhívni a figyelmet az önkéntes tevékenység és a környezettudatos viselkedés fontosságára. Számos sikeres külföldi példa bizonyítja, hogy a helyi közösségek hulladékgyűjtő munkáján alapul az országos akció sikere.

FirKata

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció