Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Április 18. 12:28, hétfő | Helyi
Forrás: InfoCegléd

Területi elsősegélynyújtó verseny

Területi elsősegélynyújtó verseny

A Magyar Vöröskereszt március 25-én ismét megrendezte a területi elsősegélynyújtó versenyt, a ceglédi mentőállomás dolgozói segítségével. Ebben az évben a ceglédi Kossuth Lajos gimnázium adott helyet a megmérettetésnek.

A versenyre összesen 10 csapat jelentkezett, melynek során 4 általános, 5 középiskola és egy u.n. felnőtt csapat mérhette össze tudását. A csapatoknak négy, előre kialakított kárhelyen kellett megoldaniuk a feladatokat, a mentődolgozók szigorú figyelme mellett! Egyes helyszíneken értékelték többek között, a beteg/sérült ellátását, és a csapatmunkát.

A végelszámolásban az általános iskolák közül, a Jászkarajenői Gróf Széchenyi Általános Iskola csapata bizonyult a legjobbnak, a középiskolák versenyében a ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola indulói hozták el az első helyezést. Felnőtt kategóriában pedig a Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakközépiskola tanulói állhattak a képzeletbeli dobogó legfelső fokára!

A győztesek a májusban Budapesten megrendezendő megyei versenyre jutottak tovább. A továbbjutás büszke dicsőségén felüt természetesen a helyszínen is jutalmazták a legjobbakat.

Minden résztvevőnek, felkészítőnek, a ceglédi mentőállomás dolgozóinak és természetesen a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének a koordinátorának is köszönjük a jó versenyt.

A továbbjutott csapatoknak eredményes felkészülést és sok sikert kívánunk a következő megmérettetéshez!

A versenyen készült további képek megtekinthetőek a képgalériában!

Címkék: vöröskereszt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció