Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2011. Augusztus 10. 12:09, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Te hová tartozol?

Te hová tartozol?

Azt ma már talán mindenki tudja, hogy a Facebook a világ legnagyobb közösségi oldala. A közösségi oldalak megjelenésével egy új „életforma”, egy új társadalom kialakulásának lehettünk szemtanúi.

Ma már sokan el sem tudjuk képzelni mindennapjainkat a különböző közösségi oldalak használata nélkül. Az egyes oldalakra való feljelentkezés olyannyira természetessé és megszokottá vált, mint a reggeli fogmosás.



Online kapcsolataink száma sok esetben nem fedi a valós életben fenntartott kapcsolataink számát, mindenesetre nincs még egy olyan „hely”, ahol egyszerre több száz, vagy akár több ezer ismerősünkkel tarthatnánk napi kapcsolatot.



Az interaktív életmód új viselkedésformákat szült, melyek, ha nem is általánosíthatóak, de a legtöbb esetben jellemzőik alapján kategorizálhatóak. Az alábbi kategóriák természetesen csak szubjektíven közelítik meg az egyes csoportok viselkedését. Ha bárki felismerni vélné magát köztük, az csupán a véletlen műve.

A The Oatmeal bemutatta a nyolc "legveszélyesebb" Facebook felhasználót.

1. A Játékos, aki megállás nélkül játszik, üzenőfalán naprakész információkkal a legújabb játék hírekkel. Ismerőseit is folyamatosan elárasztja játék meghívókkal, ajándékokkal és ugye mondanom sem kell, hogy FarmVille függő!



2. A Megszállott fotó-címkéző; mindent felcímkéz tekintet nélkül, a diszkréció fogalmát nem ismeri, esélyed sincs elmenekülni előle, így szinte biztos, hogy a családod és munkatársaid is bepillantást nyerhetnek egy-egy kínos pillanatodba.

3. A Programszervező, aki folyamatosan mindenkit meghív minden eseményre még a macskája születésnapi partijára is.



4. A Kullancs, a követő, akit a visszaigazolás pillanatában meg is bántál, hogy visszajelöltél. Minden megmozdulásod követi, kommenteli a Facebookon.

5. A Született üzletember, aki szerint a Facebook arra való, hogy minden ismerősét különböző "légy rajongója...", "csatlakozz a... " spamekkel bombázza.



6. A Mértéktelen, aki képtelen szelektálni, aki mindig, mindenhol még a legképtelenebb helyzetekben is kommentel / posztol, így még olyanokat is meg tudunk róla, amit sohasem akartunk.

7. A Kvíz mumus, minden kvízt kitölt, megjeleníti az üzenőfalán és téged is erre buzdít.

8. Az Infantilis, aki profilképként saját gyereke képeivel nyomul. Azt hiszi ez olyan cuki, de az ismerősei már falra másznak tőle.



Ha a világ internetezői között arányosan elosztjuk a Facebook felhasználók által az oldalon töltött időt, akkor mindenki 55 percet tölt Facebook hálózatán. Összesen hatmilliárd percet töltenek a netezők minden nap az oldalon – ez pontosan a kétszerese annak, amit a Google tudhat magáénak.


FirKata
 

Címkék: FirKata

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció