Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Február 06. 12:16, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Tavasszal közlekedési tudáspróbán vehetnek részt az általános iskolások

Tavasszal közlekedési tudáspróbán vehetnek részt az általános iskolások

A közlekedési balesetek csökkentését célozza a gyerekeknek szóló online KRESZ-tudáspróba, amelyen tavasszal minden általános iskola részt vehet

- mondta a kerékpározás és aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Révész Máriusz hozzátette: a diákok annak apropóján adnak számot közlekedési tudásukról, hogy idén Magyarországról rajtol a világ egyik legismertebb kerékpáros körversenye, a Giro d' Italia.

A diákok felkészülése javában zajlik, a tavalyi és az idei tanévben 300 ezer diák számára, minden általános iskolába eljutott a közlekedő kisokos munkafüzet, valamint az ahhoz kapcsolódó tanári kézikönyv - emlékezetett.

Hangsúlyozta: bíznak abban, hogy a tudáspróbára való felkészülés során az iskolások közlekedési alapismeretei elmélyülnek, mivel ezen a téren nagy hiányosságok mutatkoznak.

Magyarországon 2018-ban egymillió lakosra vetítve 64 halálos közlekedési baleset jutott, az európai uniós átlag 49, a legjobban szereplő országokban pedig 30 - fűzte hozzá Révész Máriusz. Rámutatott: ha Magyarország elérné, hogy az uniós átlagra csökkenjen a halálos balesetek száma, az 150 ember életének megmentését jelentené évente.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.