Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Június 27. 13:16, kedd | Helyi

Szombat este a Múzeum utcában

Szombat este a Múzeum utcában

Koncertek, bábjáték, lovas hagyományőrzők, és faesztergályosok is várták szombat este a Múzeum utcába érkező vendégeket.

Az idén 100 éves Kossuth Múzeum állandó kiállításai mellett koncertekkel, gyermekprogramokkal is várta az országos rendezvénnyel egy napon tartott Múzeumok Éjszakája látogatóit.

A Múzeum utca színpadán fellépett az ENSEMBLEMANDEL, akik középkor hangulatú zenéjükkel időutaztatták közönségüket. A zenei kínálatot színesítette még a FAIRY GARDEN, Polonyi Ágnes, Banai Szilár és Kovács Zoltán formációja, és végül, de nem utolsó sorban a GENTRY SULTAN együttes egyedi, mással össze nem hasonlítható zenéje.

A múzeum épületében hárfaszóló kíséretében lehetett tovább nézelődni. Volt tudáspróba Kossuthról, Ceglédről, gőzgépbemutató, plakátkiállítás. Bemutatkozott a Ceglédi Lovashagyományőrző Egyesület, és ki lehetett próbálni a faesztergályozást is akár.

A Cegléden 10. alkalommal megrendezett kezdeményezéshez a város több gyűjteménye csatlakozott, így a Kossuth Múzeum mellett szombaton a Ceglédi Dobmúzeum, az Artem Galéria, és a Ceglédi Sportmúzeum is várta a későesti vendégeket.

fotó: Kisfaludi István

Címkék: Kossuth Múzeum

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció