Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Március 01. 14:36, péntek | Helyi

Szolgálatra készen!

Szolgálatra készen!

Megérkezett az új Crafter

Új mentőautóval gazdagodott a Ceglédi Mentőállomás gépparkja. Az Országos Mentőszolgálat tavaly megkezdett mentőgépkocsi csereprogramjának keretében szolgálatba állított 60 új mentőautóból egy most Ceglédre érkezett. Az Emberi Erőforrás Minisztériuma 1,45 milliárd forintot biztosított a programhoz.

Az új Volkswagen Crafter típus mentőautó a tavaly átvett esetkocsihoz hasonló külsejű, de annál rövidebb és egy kicsit alacsonyabb gépkocsi. Lovas Ottó, a Ceglédi Mentőállomás vezetőjének elmondása szerint az új autó KIM, azaz kiemelt mentési feladatokat lát majd el.

Mint azt megtudtuk, az autó érkezésével nem nő a szolgálatban lévő gépkocsik száma. A most érkezett autó egy olyan korábbi KIM-2-es Mercedes helyét veszi majd át, melyet most tartalékba helyeznek. Az autóval felszerelés nem érkezett, azt egy régebbi KIM-es autó berendezésével szerelik majd fel.


Az új autó érkezése azért is nagy öröm, hiszen a ceglédi mentőállomás sajnos kimarad a mentőszolgálat idei 11 milliárd forintos fejlesztési programjából, mert a Pest megyei települések nem vehetik igénybe a projekthez felhasznált uniós támogatást, melyet állomás felújításra, korszerűsítésre, vagy újabb mentő gépkocsik beszerzésére fordíthatnának.

Idén egyébként nem csak a helyi mentő, de a helyi rendőr örs is gazdagodott. Míg a mentőszolgálat országosan 60, a rendőrség 2 000 új gépjárművet oszthatott szét. Mentőautóból sajnos csak 1, rendőrautóból viszont 7 is jutott Ceglédre és annak környékére.

fotó: Hartyányi Norbert

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció