Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Május 03. 10:02, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: InfoCegléd

Szemétszedés

Szemétszedés

Az április 22 Föld napja kapcsán szemétszedésre gyültek össze a polgármesteri hivatal munkatársai.

Rendhagyó munkanapot tartottak a hivatal munkatársai április 27-én a szabad levegőn. A vasalt inget és a magasarkú cipőt kényelmesebb viseletere cserélve kukázsákokkal felszerelkezve indultak neki megtisztítani egy-egy talpalatnyi területet. Az önkéntes munkások a városhoz közel eső Törteli kiserdőben és a Horgásztavak környékén vézték áldásos tevékenységüket. A polgármesteri hivatal munkatársaihoz szép számmal csatlakoztak a környékbeli lakosok is, aminek köszönhetően közel 100 főre duzzadt a szorgos kis csapat létszáma. A közös munka eredményeként mázsaszámra gyűlt a rendellenes helyre kihelyezett szemét mennyisége.

 

A jó hangulatban telt munka elszomorító apropója azonban senki számára sem ismeretlen. Mennyivel kellemsebb időtöltés lett volna ugyanezt az időt egy tiszta, szemétmentes környezetben eltölteni. Élvezni a tavaszi napsütést a szabad levegőn munkavédelmi kesztyű és plasztikzsákok nélkül. Ehhez azonban még sok polgártarsnak kell változtatnia elkényelmesedett, rossz szokásán és tudomásul vennie, hogy a szemétnek nem az út szélén, erőkben és árkokban van a helye.

Fotó: Kisfaludi István

FirKata

Címkék: önkormányzat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: