Városlista
2024. október 12, szombat - Miksa

Hírek

2012. Január 06. 10:42, péntek | Helyi
Forrás: infoCegléd

Szélvihar közeleg

Szélvihar közeleg

Tegnap este már Cegléden is ízelítőt kaphattunk a viharos széllökésekből, melyek az éjszakai lecsendesedés után felerősödve tértek vissza térségünkbe.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján közleményben hívta fel a figyelmet a péntekre és a hétvégére várható viharos időjárásra. Az előrejelzések szerint viharos szélre kell számítani a Dunántúlon, majd a Duna-Tisza-közén pénteken, délután néhol óránkénti 90-95 kilométeres erősségű széllökések is lehetnek. A meteorológiai szolgálat a Dunántúl északi részére narancssárga figyelmeztető előrejelzést adott ki.

Magyarország fölött egy viharciklonhoz kapcsolódó markáns hidegfront vonul át, ennek hatására pénteken előbb a Dunántúl északi felén, a délelőtti óráktól pedig már a Dunántúl legnagyobb részén, illetve a Duna-Tisza-közén is sokfelé viharossá, óránkénti 65-85 kilométeressé fokozódik az északnyugati szél. A déli óráktól elsősorban az Észak-Dunántúlon óránkénti 90-95 kilométeres erősségű széllökésekre is fel kell készülni.

A meteorológiai szolgálat honlapja szerint a Dunántúl északi részére - Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Fejér és Komárom megyére - második szintű, azaz narancssárga színű, míg a több megyére első szintű, azaz citromsárga színű figyelmeztető előrejelzést adott ki.

Az OKF közleményében azt írta: a hivatásos katasztrófavédelmi szervek, együttműködve az áramszolgáltatókkal, felkészültek a várható viharkárokra, illetve az esetleges áramkimaradások elhárítására.

A meteorológia tájékoztatása alapján kitértek arra, hogy szombaton a Dunántúlon óránkénti 60-75 kilométeres széllökések várhatók. Este egy meleg front érkezik majd északnyugat felől, annak hatására az ország középső részén néhány centiméteres hótakaró kialakulása valószínű.

A viharos szél jelentősen csökkentheti a gépjárművek menetstabilitását. Az itt-ott hulló hózáporok miatt nedves, síkos útszakaszok is kialakulhatnak. A fronthatás miatt pedig a reakcióidő is lecsökken, és a reflexek is tompábbak lehetnek. Vigyázzunk az utakon!

hír forrása: MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 10. 13:04, csütörtök | Helyi

Alakuló ülés

2024. Október 09. 11:22, szerda | Helyi

Csoóri Sándor Program 2024.

2024. Október 07. 14:45, hétfő | Helyi

Aradi Vértanúk Emléknapja

2024. Október 03. 15:49, csütörtök | Helyi

Sváb vendégházat avattak Ceglédbercelen

Sváb vendégházat avattak Ceglédbercelen.