Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Március 20. 15:00, csütörtök | Helyi

,,Szállj be te is’’

,,Szállj be te is’’

Cegléden a Közgázban

Iskolánkban jelenleg is folyik a TÁMOP 3.1.4 számú, „A Kompetencia alapú oktatás elterjesztéséért” nevű projekt fenntartási időszaka. Vállalt kötelességünk, hogy minden tanévben végigvigyünk egy három hetet meghaladó projektet. Ebben a tanévben úgy döntöttünk, hogy a projektet kapcsoljuk a Magyar Speciális Olimpia Szövetség „Szállj be te is” programjához. A Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) az értelmi fogyatékkal élők sportszervezete.


A „Szállj be te is” program lényege, hogy az értelmi fogyatékkal élők sporttal elért sikerein keresztül bepillantást nyerjünk a fogyatékkal élők életébe, problémáiba, megtanuljuk azt, hogy hogyan viszonyuljunk hozzájuk, hogyan viselkedjünk, ha találkozunk egy fogyatékkal élővel, valamint megismerjük a Speciális Olimpia Szövetség tevékenységét.


A programban tanulócsoportok, osztályok vehetnek részt. Először az osztályfőnök – az MSOSZ által készített tanári kézikönyv alapján – tart két osztályfőnöki órát, majd az MSOSZ – általában – önkéntes munkatársa tart két foglalkozást a tanulóknak. A projekt egy közös rendezvénnyel zárul, ahol a tanulók értelmi fogyatékkal élőkkel közös programon vesznek részt, legtöbbször valamilyen sporteseményen.

Motyovszki Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció