Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Szeptember 09. 07:17, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Startol az elektronikus Diákhitel-ügyintézés

Startol az elektronikus Diákhitel-ügyintézés

A jövőben a Diákhitel Központ ügyfelei elektronikus úton is intézhetik a Diákhitellel kapcsolatos ügyeiket a Társaság újonnan indított Diákhitel Direkt szolgáltatásán keresztül.

A változással párhuzamosan dinamikus, izgalmas, fiatalos, új arculat fogadja a www.diakhitel.hu honlap látogatóit. Az érvényes szerződéssel rendelkező diákhitelesek egy kattintással igényelhetik az online ügyintéző-felületet a biztonságos www.diakhiteldirekt.hu oldalon.

Az új direkt kapcsolat lehetővé teszi az adatváltozások bejelentését, egyenleg-lekérdezést, vagy a hitel összegével kapcsolatos változások ügyintézését a világhálón keresztül. Az új diákhitelesek számára a hiteligényléssel egy időben nyílik mód a Diákhitel Direkt szerződés megkötésére. A Diákhitel Direkt szerződést - a személyazonosság igazolása miatt -, személyesen kell benyújtani az ügyintézésben közreműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokban, postahivatalokban vagy felsőoktatási intézményekben. A benyújtási helyek listája a Társaság http://www.diakhitel.hu/honlapján megtalálható.

A rendszert az ügyfelek már most élesben tesztelhetik, hiszen aktuális a tanév első hiteligénylésének határideje, szeptember 15-e. Azok a hallgatók, akik még soha nem kértek Diákhitelt, de már októberben szeretnének pénzhez jutni, eddig a határidőig kell, hogy leadják kérelmeiket. Akik korábban már részesültek Diákhitelben, azoknak nem kell újra igényelniük, viszont minél hamarabb be kell jelentkezniük tanintézetükbe, ugyanis csak az aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók kaphatják meg hitelüket már az első folyósításkor. Ősszel az első folyósítási nap október 14-én lesz.

A trendi arculat és az elektronikus ügyintézés mellett számos tartalmi változás is megkönnyíti a diákhitelesek életét. Nyártól hatályos a törlesztőrészlet mérséklésének lehetősége maximum 24 hónapos időtartamra; bővült az engedményezés esetköre: a korábbiakon túl kollégiumi díjra, külföldi részképzés finanszírozására, egyéb költségtérítés-köteles tevékenységekre, képzésekre is utalható közvetlenül az intézménynek az engedményezett összeg. A célzott kamattámogatás (CKT) kedvezményének egyszerűsített bírálati rendje 2012. január 1-jén lép hatályba. A Diákhitellel rendelkező TGYES-en, GYES-en és GYED-en lévő kismamák közvetlenül a Diákhitelnél kérhetik a jogosultság megállapítását. A CKT lényege, hogy a kedvezményezett időszak alatt a Diákhitel kamatterheit átvállalja az állam.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: diák

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.