Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. November 08. 11:07, vasárnap | PR

Sokára lesz még a tavaszi lomtalanítás?

Sokára lesz még a tavaszi lomtalanítás?

A lomtalanításra mindig akkor gondolunk, mikor a lehető legtávolabb van az éves városi lomtalanítás időpontja. Mit tehetünk, ha nem akarjuk még fél évig kerülgetni a lakásban a feleslegessé vált holmikat?

Megjött az őszi idő és rád tört a vágy, hogy átrendezd a lakást? Esetleg éppen most akarsz összeköltözni a barátnőddel és fogalmad sincs, hogyan fog elférni kettőtök holmija a közös lakásban? Megihletett Marie Kondo és szabadulnál minden kacattól a lakásban? Ha ezek egyike, vagy valami hasonló a problémád, akkor lomtalanításra van szükséged, de azonnal.

Lomtalanítás állami pénzen

Magyarországon évente van minden településen egy központilag kezelt lomtalanítási lehetőség. Ilyenkor ki lehet pakolni az utcára a megunt holmikat, könyveket, bútorokat és a városi köztisztaságért felelős vállalat autói összeszedik a lomokat.

Annyi a bökkenő, hogy ezt évente csak egyszer csak megtenni, általában tavaszi időszakban. Murphy törvénye, hogy a legtöbb embernek pont nem ilyenkor van rá szüksége, vagy éppen ideje, hogy a lomokat összeszedje és kihelyezze. De akkor mit lehet tenni?

Mi van, ha lekésted?

Ha ilyen cipőben jársz, még mindig van megoldás. A kisebb, kevesebb holmi esetében apránként kihelyezheted a kukába, vagy ha kicsit környezettudatosabb ember vagy, akkor adományozhatod az arra rászorulók részére. Ez utóbbinál csak annyi a gond, hogy neked kell elvinni a leadási helyére a megunt ruhákat, könyveket, bútorokat. Ha esetleg egy „ingyen elvihető” Facebook csoportban rakod ki a hirdetést, valószínű, hogy egyenként viszik majd el. Mindez idő és energia, ami nem feltétlen van mindenkinek.

Lomtalanító cégek bevetésen

Szerencsére már vannak olyan cégek is, amiktől év közben is rendelhetsz lomtalanítást. Csak összepakolod a holmikat, és hívod a társaságot, hogy egy megbeszélt időpontban markos ifjak eltűntessék a dobozaidat, felesleges bútoraidat és végre helyet csináljanak a lakásban.

Előfordul néha olyan is, hogy haláleset történik a családban, de nem tudod vagy nem akarod személyesen átnézni a hagyatékot, mert túl fájdalmas, vagy túl fárasztó. Ilyen esetben is van rá mód, hogy megrendeld egy cégtől a lomtalanítást.

Szakemberek jönnek ki, átszortírozzák a tárgyakat, hulladékba rakják a már haszontalanokat és megfelelő helyre szállítják azokat, amik még használhatóak vagy hasznosíthatóak. Rendelkezhetsz arról is, hogy milyen tárgyakat szeretnél megtartani. Ebben az esetben csak ezeket hozzák el neked, a többinek az elszállításáról pedig gondoskodnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 20. 09:18, szombat | PR

Itt nézz körül, ha minőségi kanapéra vágysz

Időtálló darabokat találunk a hazai bútor forgalmazónál.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.