Városlista
2021. október 24, vasárnap - Salamon

Hírek

2021. Július 31. 00:00, szombat | Helyi

Sajtótájékoztató antitest szűrésről

Sajtótájékoztató antitest szűrésről

A Képviselő-testület rendkívüli ülésen tárgyalt a Czigle frakció előterjesztéséről is, melyben arra kérik fel a város polgármesterét, "vizsgálja meg annak lehetőségét és szükségességét, hogy a Sinopharm vakcinával oltott 60 év feletti, ceglédi lakhellyel rendelkezők számára antitest szűrést végezzenek el ingyenesen, igény szerint."

Az előterjesztést a testület 7 igen szavazattal, 5 tartózkodás mellett elfogadta. A Czigle frakció sajtótájékoztatót is tartott az ülés után. A frakció vezetője, Fehér István úgy fogalmazott: azok számára jelenthet nagy segítséget az ingyenes vizsgálat, akik a kínai vakcinát kapták meg és az elmúlt időszak hírei után bizonytalanná váltak, valóban védettek-e. A frakció képviselője, Dr. Czinege Imre pedig több más mellett arról is beszélt: ez az információ - vagyis, hogy védett-e valaki vagy sem - nélkülözhetetlen. Bizonytalanságban élnek mindazon idősek, akik vállalták, elfogadták a Sinopharm vakcinát. Meg kell tudniuk, védettek-e vagy sem, hisz utóbbi esetben nem az a kérdés, szükséges-e a harmadik oltás. Valójában számukra az még mindig az első lesz.

Hogy hány ceglédi oltottat érinthet ez a szűrés és hogyan lehetséges a lebonyolítása, arról később lesznek pontos információk - hangzott el a tájékoztatón.

Forrsá: cegled.hu
Fotó: Kisfaludi István

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 22. 17:52, péntek | Helyi

Színek és faktúrák

2021. Október 22. 17:41, péntek | Helyi

A ceglédi forradalmi eseményekre emlékeztek

2021. Október 15. 16:57, péntek | Helyi

Újra járható a felüljáró

2021. Október 15. 16:47, péntek | Helyi

Záró ünnepséggel ért véget a dobos kiállítás