Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Augusztus 27. 12:00, kedd | Helyi sport
Forrás: judoinfo/infocegléd

Rio 2013: hideg zuhany az első napon

Rio 2013: hideg zuhany az első napon

Mindkét magyar induló kiesett a riói világbajnokság első versenynapján

Mindkét magyar induló kiesett a riói világbajnokság első versenynapján, Csernoviczki Éva a legjobb tizenhat, Burján László a harminckettő között búcsúzott.

Csernoviczki Éva a 2011-es isztambuli Európa-bajnokság óta minden világversenyen érmet szerzett: Törökországban ezüstöt, a 2011-es párizsi vb-n, a tavalyi cseljabinszki Eb-n és a londoni olimpián bronzot akasztottak a nyakába, az idén áprilisban pedig megnyerte a budapesti kontinensbajnokságot. Elképesztő sorozat! Reméltük, hogy nem most, Rióban fog megszakadni.

Az Ippon Judo Tatabánya 48 kilogrammos klasszisa a harminchét fős mezőnyben erőnyerőként kezdett, az első mérkőzésén három perc alatt szép győzelmet aratott a kínai Li ellen – vazaris vezetés után dobott ipponnal.

A legjobb nyolc közé jutásért a kubaiak világbajnoki újonca, Maria Celia Laborde következett. Laborde – aki az idei párizsi Grand Slam-viadalon bronzérmes volt, számos magyar akció és intést követően kiejtette a magyar sportolót.Csernoviczki Éva így a legjobb tizenhat között búcsúzott a riói világbajnokságon.

RÉSZLETEK

A könnyeivel küszködő magyar judós helyett edzője és egyben édesapja, Csernoviczki Csaba elemezte a történteket a Magyar Távirati Iroda munkatársának:

Nem volt semmi előjele ennek a váratlan vereségnek, Évi az első meccsén gyönyörű ippont dobott, és most a kubai karfeltolásos vazarija után ő uralta a meccset, szerintem az ellenfelet három intés után le lehetett volna léptetni, ráadásul Évi vazaris akcióját lehúzták jukóra. Nem szeretek a bírókkal foglalkozni, de most benne lehetett, hogy a négy között a hazai versenyzőnek majd jobban jön a kubai, mint Évi. Az olimpiáig még hátravan két vb és három Eb, májusban kezdődik a kvalifikáció, úgyhogy készülünk tovább.

Csernoviczki Csaba hozzátette, sok világversenyen járt már, de ilyen rossz szervezést még sehol sem tapasztalt, a nap első feladata az volt, hogy meg kellett küzdeniük a csarnokba jutásért. A nagy forgalomban ugyanis háromnegyed órát utaztak a szállodától a csarnokig, ahol öt mérkőzéssel hamarabb szólítják a bevonuláshoz a versenyzőket, akik a légkondicionáló hideg szelében várakoznak.

Nem tudom, hogy akarnak itt olimpiát rendezni, ha ilyen problémákkal küzd a város, de érdekes lesz” – mondta a tréner.

A 60 kilogrammosok között a 2004-es junior-világbajnokság ezüstérmese, Burján László akciódús meccsen mutatkozott be: a benini Jacob Gnahoui remek partner volt a "bemelegítéshez": a Budaörsi SC judósa vazari és jukó után karfeszítéssel ippont ért el, így bejutott a legjobb harminckettő közé.

Ott azonban jóval esélyesebb ellenfele megállította: a japánok 2011-es junior-világbajnoka, a legutóbbi moszkvai, tokiói és párizsi Grand Slam-tornán egyaránt aranyérmes Takato Naohisza vazaris vezetése után leszorítással megnyerte az összecsapást, így Burján László is elbúcsúzott. Takato aztán meg sem állt a vb-aranyig...

Holnap, azaz augusztus 28-án ceglédi reménységeinknek, az Ungvári fivéreknek szoríthatunk!

Hajrá!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem