Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. December 08. 18:00, hétfő | Helyi
Forrás: Pestmegye

Reznák Erzsébet Pest megyéért

Reznák Erzsébet Pest megyéért

A Kossuth Múzeum igazgatója Pest Megyéért emlékérmet vehetett át

Reznák Erzsébet, a Kossuth Múzeum igazgatója Pest Megyéért emlékérmet vehetett át a december 5-én megtartott Megyenapi Ünnepségen a fővárosban.

Pest-Pilis-Solt vármegye 355 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én jött létre. Pest Megye Közgyűlése 1999-ben ezt az évfordulót Megyenappá nyilvánította, mely alkalomból évente ünnepi közgyűlés tart. Ekkor adják át a megyei kitüntető díjak, elismerve a közművelődés, a tudomány és a kultúra, az építészet, a környezetvédelem, valamint a közbiztonság és a társadalmi összetartozás érdekében tett erőfeszítéseket.

A Megyenap Pest megye egyik legfontosabb eseménye – a közösség ünnepe, amikor az ország legnépesebb megyéjéből, a 187 városból és településről százak érkeznek a Megyeházára. Ezen a napon köszönti a közgyűlés mindazokat, akik a hivatásukban, vagy a mindennapokban képesek voltak a példamutató tettekre, az átlagon felüli teljesítményekre.

Szabó István beszédében úgy fogalmazott, hogy Pest megye nagy utat járt be, amíg a történelem fő sodrába került, és a változás, a cselekvés és a fejlődés motorja lett Magyarországon és Európában „Olyan lépéseket, melyeket Önök, a mai napon Pest megyei kitüntető díjban részesülő vendégeink is naponta megtesznek, s ezzel ma is bizonyítják, hogy igenis, ma és a jövőben is lehet és érdemes még több feladatot és még nagyobb felelősséget vállalni Magyarországért."

A megyenapi rendezvényen a Pest Megyéért Emlékérmen kívül átadták még a Kulturált Települési Környezet Díjat, az Építészeti Nívódíjakat, a Tudományos Díjat, a Nemzetiségekért Díjat, a Pest Megye Környezetvédelméért Díjat, a Pest Megye Közbiztonságáért Díjat, a Pest Megye Katasztrófavédelméért Díjat, a Fekete Dió Díjat, a Pest Megye Népművészetéért Díjat, valamint a Pest Megyei Médiadíjat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció