Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. Február 09. 09:43, szerda | Helyi

Rendőrségi Hírek (2011-02-09)

Rendőrségi Hírek (2011-02-09)

Az elmúlt héten ismét átlag körüli bűncselekményszámot regisztráltunk, az előző hetinél 13-mal kevesebbet. Megállapítható, hogy a bűncselekmények jelentős részét kitevő lopások számában csökkenés látható.

3 esetben kellett nyomozást elrendelni kiemelt bűncselekmény miatt, két esetben testi sértés, egy esetben gépkocsi lopás miatt.

  • Az egyik esetben különélő élettársak közötti konfliktus vezetett ahhoz, hogy a férfi volt élettársát hosszasan fojtogatta, a sérülések nyolc napon belüliek, azonban a támadott testtájék alapján súlyosabb sérülés bekövetkeztének reális lehetősége is fennállt.
  • A másik esetben Törtelen ismerősök beszélgetése vitába csapott át, majd bántalmazásba torkollott. Az egyik fél baseball ütővel ütést mért a sértett fejére, a sérülés itt is nyolc napon belüli, de az eszközhasználat , és a támadott testtáj fontos körülmény.
  • A gépkocsilopás körülményeinek tisztázása folyamatban, a feljelentő elmondása szerint az általa 30.000.-Ft.ért megvásárolt gépkocsit másnap a háza elől ellopták Albertirsán, mely gépkocsival másnap ismeretlen körülmények között egy villanyoszlopnak ütköztek eddig ismeretlen személy, vagy személyek, és a gépkocsit ott hátrahagyták.

Ismét történt időskorú sérelmére egy olyan eset, mely hétről –hétre felbukkan. Cegléden a Kender utcában a 81 éves sértetthez ment be egy férfi azzal az ürüggyel, hogy pénzt hozott az idős embernek, aki erre beengedte a házába. Az ismeretlen férfi azt kérte a bácsitól, hogy váltson fel egy 20.000 Ft-ost, így ki tudta figyelni, hogy a sértett honnan veszi elő a pénzt. A férfi telefonált, majd rövid időn belül csöngettek, és az elkövető kérésére a bácsi kiment a kapuhoz kinyitni azt. Ezalatt a kifigyelt helyről a házban maradt férfi 80.000.-Ft készpénzt magához vett, és sietve ő is távozott a lakásból .

Továbbra is kérek mindenkit, hívjuk fel idős hozzátartozóink, ismerőseink figyelmét, ne engedjenek idegent a házukba, akik általában a pénzhozatallal kavarják meg az időseket, vagy bármi olyan indokkal kérnek bebocsátást, mely az időskorú együttérzését célozza meg. Betegségre hivatkoznak, ill. nagyon széles tárházzal rendelkeznek. A lényeg, idegenekkel fő az óvatosság, házba nem szabad őket beengedniük, ezt kell az idősekben tudatosítanunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására