Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Július 10. 16:26, hétfő | Helyi

Rendkívüli ülést tartottak

Rendkívüli ülést tartottak

Elfogadták a képviselők a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj átvállalásáról szóló módosult önkormányzati rendeletet, emellett a Gál József Sportcsarnok átadójának megszervezése is napirendre került a mai rendkívüli Képviselő-testületi ülésen.

(Fotó: Szokolai Attila)

A július elsejével módosult hulladéktörvény lehetőséget ad az önkormányzatok Képviselő-testületeinek, hogy rendeletben állapítsák meg a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj átvállalásával érintett személyi kört, valamint az átvállalására vonatkozó feltételeket. A háztartási hulladékok vonatkozásában történt módosítás: a jövőben ezen hulladékoknak a hulladéklerakóba történő kiszállítási szándékát 5 munkanappal előtte kell jelezni az önkormányzatnál, az alábbi nyomtatványon. A módosítást az indokolta, hogy az önkormányzat megvizsgálta a hulladéklerakó üzemeltetője által megküldött számlákat és részletezőket, melyből kiderült, hogy a fentebb idézett rendelkezés egyik pontjában rögzített "háztartási hulladék", mint feltétel helyett sokszor építési-bontási hulladék kiszállítására és annak tömegére vonatkozó kedvezmény kerül érvényesítésre a gyakorlatban.

A hulladéklerakóra történő közvetlen lakossági hulladékszállítást érintő díj átvállalással kapcsolatban új önkormányzati rendelet elfogadása volt szükséges, és a kialakult helyzet indokolttá tette olyan nyilvántartási/jóváhagyási/ellenőrzési garanciák beépítését is, amellyel az esetleges visszaéléseknek véget vethetnek. Fontos kiemelni, hogy ez plusz költséget nem ró a lakosságra, vagyis a bejelentési kötelezettség mellet az önkormányzat továbbra is átvállalja a hulladéklerakóba kiszállított háztartási hulladék 250 kg-ig, negyedévente történő közszolgáltatási díját.

A testület kifejezte azon szándékát a sportcsarnokkal kapcsolatban, hogy a kivitelezés befejezésével párhuzamosan, független szakértő útján kívánja megvizsgálni a létesítmény műszaki állapotát. Ennek végrehajtására nettó 3 millió forint forrást biztosítanak az általános tartalék terhére. További nettó 3 millió forinttal pedig a Gál József Sportcsarnok átadójának megszervezését támogatják a képviselők. Tekintettel arra, hogy a következő rendes testületi ülés szeptember végén lesz, az átadó forrásigénye egy esetleges, nyáron történő átadás miatt volt indokolt.

cegled.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció