Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2023. Május 19. 12:35, péntek | Belföld
Forrás: NAV

Rendkívül silány minőségű, hamis cipő-szállítmányra bukkant a NAV

Rendkívül silány minőségű, hamis cipő-szállítmányra bukkant a NAV

Volt amelyik lábbelin a Nike pipát sem sikerült körbevágni rendesen.

Egyenesen a bűnjelraktárba kerültek azok a lábbelik, amiket az M7-es sztráda Somogy vármegyei szakaszán találtak a NAV munkatársai egy kocsiban.

A gondosan leragasztott, egymásra pakolt dobozok titkát hamar felfedték a pénzügyőrök. A Budapestről érkező autót, amelyet egy szlovén sofőr vezetett, az M7-es autópálya szabadi pihenőhelyén ellenőrizték. A csomagtérben, tíz kartonban 120 pár Nike márkajelzésű, színes cipő bújt meg, különféle méretekben.

A lábbelik külsőségekben valóban hasonlítottak az eredetire, de minőségben és csomagolásban jócskán elmaradtak az eredetitől. A gyanú hamar beigazolódott, amikor egy szakértő is szemügyre vette a rakományt. Gyorsan egyértelművé vált, hogy a termékek silány hamisítványok, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. Az áru utolsó útja egyenesen a NAV bűnjelraktárába vezetett.

A pénzügyőrök a több mint 1,7 millió forint értékű holmit lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt eljárást indítottak.

Címkék: hamis cipő, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 24. 11:14, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 38. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2023. Szeptember 24. 11:11, vasárnap | Belföld

Nébih: megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Az őszi esőzések miatt vasárnaptól megszűnik az országos tűzgyújtási tilalom - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján szombaton.

2023. Szeptember 23. 13:00, szombat | Belföld

Nagy Márton: a jövő évnek a növekedés helyreállításáról kell szólnia

Az idei az infláció letörésének éve, ám a pénzromlás egy számjegyű tartományát elérve jövő évben el kell kezdeni a gazdasági növekedés helyreállítását - jelentette ki a gazdaságfejlesztési miniszter.