Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Június 09. 14:37, csütörtök | Bulvár
Forrás: közlemény

Rekordszámú motorossal indul az Open Road Fest!

Rekordszámú motorossal indul az Open Road Fest!

Gyönyörű motorok, mosolygó arcok, hosszú baráti ölelések, sátorállítás és tömérdek rock. Hivatalosan is elstartolt a Harley-Davidson Open Road Fest, ahol négy napig minden a szabadságról, bulizásról és motorozásról szól.

Szerda reggel Alsóörs motorbúgástól volt hangos, kígyózó sorokban álltak a vasparipák, trike-ok és négykerekűek az Open Road Fest kapujában, ahova négy napig egy kicsit mindenki hazatér. Ameddig a szem ellát motorok pihentek az árnyas fák alatt, míg a sátrak épültek és a fesztiválozók felfedezték a megújult kempinget, és a fesztivál izgalmakban bővelkedő programkínálatát.

Koradélután máris nyeregbe pattantak a motorosok, és vezetett túra során fedezték fel a Balaton rejtett csodáit, például a Zirc melletti Tündérfarmot. A túrák a Totalbike nyereményjáték győzteseivel folytatódtak, akik nehéz szívvel váltak meg tesztmotorjaiktól az élményekben gazdag utazás végén.

A motoros túráknak a hírességek sem tudtak ellenállni, a leggyorsabb női motorversenyzőt, Kiss Vikit is beszippantotta a Harley láz. „Végig vigyorogtam az egészet, nagyon élveztem, azt hiszem teljesen átjött a Harley-életérzés”- árulta el mosolyogva egy Night Road Special nyergéből.

A kíváncsi szemeket a motoros túrák mellett a Harley-Davidson Múzeum is vonzotta, ahol legendák éledtek újjá. „22 veterán motor és két gyöngyszem bújik meg itt. Az egyik egy 1913-as Harley, ami a mai napi működik és még az eredeti „Harley-Davidson” felirat díszeleg rajta, de nem csak ezért különleges”- árulta el a Múzeum társalapítója Lugasi Mihály. „A világon csupán pár darab ilyen motor létezik még eredeti állapotában, itt van az egyik. A másik kuriózum a háromkerekű Serviecar, ami anno lakókocsi és szállítómotorként volt használatos.” A múzeum küszöbét átlépve az ember azonnal visszarepül az időben, amiről nem csak a motoroknak, hanem a világháborús időkből fennmaradt berendezési tárgyaknak és a múzeum különleges hangulatának köszönhető.

Ha pedig már hangulatkeltés, akkor Deák Bill Gyula koncert. A tömeg bevadult oroszlánként skandálta már a második szám után, hogy „Bill a király”, így nem is volt kérdés merre folytatódjék az este. A Rock Aréna örömzenétől volt hangos, a basszus vibrált a levegőben a kezek pedig egyszerre ütődtek össze az ismert dallamokra. Az éjszaka megtelt a rockkal, a hangulat az István a Király betétdalát követően a tetőfokára hágott. A koncert az elmaradhatatlan Zöld Csillag című dallal zárult, amit az előadó a magyar kultúra színfoltjainak ajánlott, a tömeg pedig egy emberként énekelt végig Bill kapitánnyal.

A közönség kedvenc Best Of rázendített a Sweet Home Alabamára, amit a Valami Amerika követett, és őrületes tánc a nézőtéren. A Rock Aréna legendás magyar daloktól és nemzetközi legjobbaktól volt hangos, ahol a buli hajnalig tartott.
Mindez pedig csak a kezdet, mert ma őrületes elefántdübörgést ígért a Karthago és az Ivan & the Parazol is zúzni fog a nagyszínpadon. Az éjszaka a rockról fog szólni a nappal pedig az extrém motoros és sport show-król. A Halál Gömbje újra kihívóra lelt és a Freestyle Motocross ördöge is vérfagyasztó mutatványokkal érkezik.
Feel the Freedom és irány Alsóörs, mert benned is van egy kis Harley.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára