Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Október 06. 12:02, hétfő | Helyi
Forrás: Ceglédinfo

Régen volt fiatalokat köszöntötték Cegléden

Régen volt fiatalokat köszöntötték Cegléden

Mint hagyományosan minden évben, idén is műsorral köszöntötte a hatvan év felettieket az önkormányzat az idősek világnapján.

A vendégeket a Szolnoki Szigligeti Színház művészei szórakoztatták örökzöld melódiákkal, magyar nótákkal.

A „régebben volt fiatalokat” Földi László leköszönő polgármester és országgyűlési képviselő köszöntötte az idősek világnapja alkalmából rendezett városi ünnepségen. „Elsősorban szeretném megköszönni, hogy vannak nekünk. Megköszönni azt, hogy életükkel példát mutatnak nekünk, hogy felnevelték gyerekeiket, istápolják unokáikat. Megköszönni azt, hogy mindig kitartottak mellettünk - azt, hogy megmaradtak ceglédinek. Azt hiszem hogy ennek a mai napnak az egyik legszebb szava a köszönöm. – köszöntötte a megjelenteket a polgármester.


Az idősek tapasztalatai, tanításai nélkülözhetetlenek minden család, minden társadalom számára. Ezért egyszerre erkölcsi kötelességünk és elemi érdekünk, hogy óvjuk, védjük a szépkorúakat” – ezt már Takács László polgármester-jelölt mondta ünnepi beszédében. Amit az idősek tudnak, értékes és fontos a társadalom számára, ugyanakkor ennek a korosztálynak is lehetőségei szerint követni, érteni kell a világ változásait, hogy frissen tartsák a szellemüket, és segíthessenek a tapasztalatlan fiataloknak. „Adja át az egyik nemzedék a másiknak ezt a kincset, mert ez a magyarság megmaradásának záloga” – tette hozzá Takáts László. „Tudjuk, hogy mit akarnak a nyugdíjasok. Nyugalmat, megbecsülést, odafigyelést, biztonságot, egészséget, és azt, hogy szeretteiket békében, gyarapodásban tudják” – zárta szavait a szónok.


A köszöntések után pedig következhetett a szórakozás: a Szolnoki Szigligeti Színház művészei örökzöld slágereket, magyar nótákat adtak elő. Kertész Marcella, Radó Denise Jászai Mari-díjas színművészek, valamint Harna Péter és Gombos Judit adott műsort Cegléd hatvan év feletti polgárainak.

Szokolai Attila

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására